O tânără de 25 de ani s-a aruncat în gol, într-un salt mortal, sub ochii iubitului său

04.11.2022, 19:21

O amatoare de senzații tari s-a prăbușit de la 150 de metri de pe un pod și a murit după ce a făcut bungee jumping pentru prima dată și după ce și-ar fi înțeles greșit instructorul, ceea ce a făcut-o să sară la momentul nepotrivit. “A fost un moment de confuzie. Semnalul era pentru iubitul ei. Pe ea nu erau încă montate toate hamurile, aşa cum crezuse tânăra”

Potrivit Daily Star, o persoană care a făcut bungee jumper a murit după ce a căzut de la 150 de metri înălțime pentru că și-ar fi înțeles greșit instructorul.

Yecenia Morales Gómez și iubitul ei au mers în iulie anul trecut la Sky Bungee Jumping Amaga, în Columbia, pentru a încerca pentru prima dată acest sport extrem.

O tânără de 25 de ani s-a aruncat în gol, într-un salt mortal, sub ochii iubitului său

Rapoartele locale susțin că tânăra în vârstă de 25 de ani a auzit instructorul spunându-i să sară și a crezut că instrucțiunea îi era destinată ei, când de fapt comanda era pentru prietenul ei – și, cum hamul și coarda elastică nu erau încă atașate, a căzut în gol și a murit.

Primarul localității, Gustavo Guzmán, a declarat pentru publicația El Tiempo: “A fost confuză. Semnalul a fost pentru ca prietenul să sară, deoarece era deja atașat la echipamentul de securitate.

“Ei îi puseseră doar hamul, așa că s-a încurcat și s-a grăbit”

Prietenul lui Gómez a încercat să o resusciteze, dar fără succes. Ea a fost declarată moartă la fața locului, rapoartele medicale dezvăluind ulterior că a murit din cauza unui atac de cord în timpul căderii.

Sky Bungee a negat afirmațiile potrivit cărora Gómez a confundat comenzile și a spus că nimeni altcineva nu făcea bungee jumping în același timp cu ea.

Într-o declarație, compania a spus: “Nu este adevărat, așa cum s-a relatat, că saltul lui Yecenia Morales Gómez s-a datorat confuziei unei comenzi de salt dată prietenei sale. În momentul accidentului, nimeni nu a sărit, nici prietenul ei, nici altcineva. Protocolul nostru este conceput pentru salturi simple și cu o singură persoană pe salt. Aceasta înseamnă că pentru a sări o persoană trebuie să termine tot ceea ce este legat de saltul persoanei precedente.”

Sky Bungee a adăugat că o înregistrare video a incidentului care a devenit virală arată o persoană care a sărit mai devreme fiind recuperată și spune că nu a existat nicio posibilitate de confuzie.

Compania a declarat că cooperează cu investigațiile și a predat documentația privind activitățile sale.

Familia lui Gómez a adus între timp un omagiu regretatului iubitor de senzații tari, despre care își amintește că avea un spirit antreprenorial și că îi plăcea să danseze.

Fratele ei, Andrés Morales, a declarat: “Sora mea este o fată cu toate valorile cele mai bune, fericită, spontană, cu virtuți care au făcut-o să-și iubească prietenii și să ajute persoanele aflate în nevoie.”

citește și...