Războiul face ravagii. O tânără campioană la dans a fost omorâtă de o rachetă rusească. Daria se antrena pe terenul de sport

11.07.2022, 15:40

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă în continuare. În ultimele două-trei luni, scena devastatoare s-a răspândit neîncetat, iar sute de oameni și-au pierdut viața. Între timp, a apărut și o veste tristă, campionul ucrainean la dans sportiv a fost ucis în bombardamentele Rusiei. Daria Kurdel avea 20 de ani și a murit în timp ce se antrena în curte. În orașul Krivoy Rog, regiunea Dnepropetrovsk, un campion al Ucrainei la dans sportiv, în vârstă de 20 de ani, a murit în timpul unui atac cu rachete al forțelor armate ruse.

În momentul bombardamentului, Daria Kurdel se afla la antrenament împreună cu tatăl ei.  “O tânără și frumoasă a fost ucisă într-o secundă,” – scrie Anton Herashchenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Bombardamentul asupra  orașului ucrainean Krîvîi Rih a avut loc pe 9 iulie. Martorii oculari relatează că, în momentul în care a început bombardamentul, tânăra de 20 de ani se antrena pe terenul de sport împreună cu tatăl său. După bombardament, ea nu avea semne vizibile de rănire, stătea lângă gard și era foarte palidă.

 

“Medicii s-au luptat pentru viața ei”

Trecătorii au chemat o ambulanță, iar la terapie intensivă s-a dovedit că Daria avea numeroase răni interne. Fata a murit în spital. Tatăl ei a fost operat și se află în stare critică.

“O fată de 20 de ani a murit în spital, rănită dimineața din cauza bombardamentelor inamice din Krivoy Rog. Medicii s-au luptat pentru viața ei timp de câteva ore. Din păcate, rănile au fost grave. Acest bombardament barbar al unui oraș pașnic a costat viața a două persoane. Potrivit datelor actualizate, sunt trei răniți. Un bărbat de 43 de ani în spital. Acesta este tatăl fetei decedate. Cum își poate da seama că copilul său nu mai este. Ardeți în iad, criminali ruși!”. – a scris șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko, pe canalul său de Telegram.

 

Împreună cu mama ei, Daria conducea un studio de dans la bară

La un moment dat, ea a câștigat campionatul ucrainean la acest sport. A studiat la Colegiul Profesional de Drept din Krivoy Rog, iar apoi a intrat la Facultatea din Krivoy Rog a Universității Naționale “Academia de Drept din Odessa”.

Reamintim că bloggerul și prezentatorul cunoscut anterior Andrey Bednyakov a povestit cum a murit mama sa în Mariupol. Potrivit lui Bednyakov, femeia a intrat în comă, sora sa a reușit să o scoată din oraș, dar a fost prea târziu. El însuși se afla în Maldive când a început războiul.

citește și...