„Arată-i asta lui Putin”. O fetiță de șase ani a fost ucisă în timpul bombardamentelor rusești din Ucraina

28.02.2022, 15:38
„Arată-i asta lui Putin”. O fetiță de șase ani a fost ucisă în timpul bombardamentelor rusești din Ucraina

„Arată-i asta lui Putin. Ochii acestui copil și  a doctorilor care plâng.”, a spus o echipă medicală care a luptat cu disperare pentru a salva un copil în orașul ucrainean Mariupol, dar a eșuat, într-unul dintre cele cel puțin 352 de civili morți în timpul invaziei. Viceprimarul Kievului, Vladimir Bondarenko, a împărtășit o fotografie a unei fete cu părul roz, Polina, care a fost ucisă în timp ce încerca să evadeze din Kiev cu o mașină împreună cu familia ei.

Războiul rușinos al lui Putin purtat împotriva poporului ucrainean este dezvăluit în imagini sfâșietoare care surprind moartea unui copil nevinovat de șase ani – unul dintre cei 16 copii uciși acum în conflict.

Aceste imagini triste descriu lupta pentru salvarea fetiței care a fost rănită mortal când rușii au bombardat blocul de apartamente din Mariupol – și reprezintă simbolul teribil al războiului pe care îl are asupra civililor, în special asupra copiilor.

Ultimele momente ale unei fetițe de 6 ani după bombardamentul rusesc în Ucraina

În orașul-port Mariupol, unde ucrainenii încearcă să evite un avans rusesc, o ambulanță a intrat duminică într-un spital din oraș, purtând pe brațe o fetiță de 6 ani rănită mortal în urma bombardamentelor rusești.

Era palidă. Părul ei castaniu era tras pe spate cu o bandă de cauciuc. Pantalonii ei însângerați de pijama erau împodobiți cu unicorni din desene animate.

„Scoate-o afară! Scoate-o afară!”

O echipă medicală i-a pompat pieptul, luptând cu disperare să o aducă la viată. Mama ei stătea în afara ambulanței, plângând. „Scoate-o afară! Scoate-o afară!” a strigat un angajat al spitalului, împingând o targă spre ambulanță.

Fata a fost condusă înăuntru, iar medicii și asistentele s-au înghesuit în jurul ei. Unul i-a făcut o injecție. Un altul a încercat să o resusciteze cu un defibrilator. O asistentă a plâns. Un doctor a pompat oxigen în ea, s-a uitat direct la camera unui jurnalist de la Associated Press căruia i s-a permis să intre.

Fata, al cărei nume nu a fost imediat mediatizat, nu a putut fi salvată. Imaginea finală arată copilul singur pe o targă într-o secție goală, fiind declarat mort într-un război care până duminică a făcut 210 victime civile. Doctorul i-a închis ochii. Trupul ei a rămas singur în cameră, acoperit de jacheta din poliester viu colorată, stropită acum cu sânge.

Peste 500.000 de refugiați, în principal femei și copii, fug din Ucraina către Occident, unii copii fiind separați sau chiar orfani de la începutul invaziei. La granița cu Polonia și România sunt raportate cozi de până la 25 de km.

Viceprimarul Kievului, Vladimir Bondarenko, a împărtășit o fotografie a unei fete cu părul roz, Polina, despre care se crede că are în jur de zece sau 11 ani, ucisă în timp ce încerca să evadeze din capitală cu o mașină împreună cu familia ei. Ea a fost ucisă de ruși împreună cu părinții ei, potrivit BBC. Fratele și sora ei mai mici au fost transportați la spital, unde se află la terapie intensivă.

 

 

citește și...