O regină a frumuseții ucraineane riscă să fie alungată din Crimeea, în Rusia, pentru că a cântat un cântec

24.11.2022, 14:40

Olga Valeeva, în vârstă de 34 de ani, se spune că a sărbătorit împreună cu prietena ei faptul că a fost proclamată doamna Crimeea-2022, cântând un cântec – dar mama și-a dat seama curând că melodia va avea un impact asupra viitorului ei. “Mi s-a părut că sună frumos și că este un cântec ucrainean obișnuit, nu cunoșteam contextul și este o nebunie să sugerezi că eu, ca mamă a doi copii, mi-aș risca întreaga viață aici pentru un cântec de două minute”.

O regină a frumuseții ucraineană riscă să fie exilată din Crimeea, aflată sub control rusesc, după ce a cântat din greșeală un cântec interzis.

Olga Valeeva, în vârstă de 34 de ani, a fost devastată după ce cererea ei de cetățenie a fost anulată, în timp ce civilii încearcă să-și schimbe statutul de rezidență în Rusia, potrivit dailystar.co.uk.

O regină a frumuseții ucraineane riscă să fie alungată din Crimeea, în Rusia, pentru că a cântat un cântec

Potrivit presei de stat ruse, oamenii solicită schimbarea statutului în încercarea de a-și asigura viitorul în regiunea ocupată.
Mămica a doi copii a avut încredere că va fi aprobată în urma succesului de a fi votată doamna Crimeea-2022.

Având tot mai mulți adepți pe rețelele de socializare, ea a decis să își distreze fanii cântând melodia ucraineană “Chervona Kalina” – fără să știe că aceasta este asociată de Rusia cu “fascismul ucrainean” și că este un cântec interzis.

“Nu mi-aș risca întreaga viață aici pentru un cântec de două minute”

Ea a spus: “Mi s-a părut că sună frumos și că este un cântec ucrainean obișnuit, nu cunoșteam contextul și este o nebunie să sugerezi că eu, ca mamă a doi copii, mi-aș risca întreaga viață aici pentru un cântec de două minute. De îndată ce am aflat, am cerut să fie șters, dar era prea târziu.”

Deputatul Leonid Ivlev, membru al Dumei de Stat din Crimeea, a cerut ca Ministerul Afacerilor Interne “să se ocupe de acest incident”, iar acesta a emis ulterior o declarație prin care a confirmat că nu i se va mai permite să solicite cetățenia.

În declarație se spunea: “Cererea de admitere în cetățenia Federației Ruse a unui cetățean ucrainean în vârstă de 34 de ani, găsit vinovat de către o instanță de comiterea unor acte ilegale menite să discrediteze utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, precum și de manifestarea publică a unor sim.boluri interzise, a fost respinsă.”

Aceasta ar fi cântat cântecul împreună cu o prietenă imediat după ce a câștigat concursul și a fost pedepsită la momentul respectiv, iar când s-a descoperit condamnarea, aceasta a fost folosită pentru a se asigura, de asemenea, că cetățenia a fost refuzată.

Ministerul a adăugat: “Ca urmare a măsurilor luate, poliția i-a reținut pe infractori și i-a adus la răspundere administrativă. Unul dintre ei a fost condamnat la arest administrativ pentru o perioadă de 10 zile, în timp ce celălalt a primit o amendă administrativă de 40.000 de ruble”.

citește și...