Miss Crimeea, atacată de ruși după ce a cântat o melodie ucraineană. ”Trimiteți-o pe jos la locația armatei ucrainene”

02.10.2022, 18:56

„Miss Crimeea”, Olga Valeeva, a fost aspru criticată de autoritățiile din peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014, pentru că a cântat o melodie ucraineană. „Să își arate talentul în spatele liniilor inamice”, i-a transmis Oleg Kriuchkov, un consilier al liderului pro-rus din Crimeea.

Videoclipul a devenit viral pe rețelele de socializare. Nu este greu de ghicit ce cred despre ea utilizatorii din partea rusofonă a internetului. În același timp, în alte părți ale mediului online au sprijinit-o.

Reamintim că Olga Valeeva a devenit câștigătoarea concursului de frumusețe “Miss Crimeea 2022”. Particularitatea aspectului ei este că a apelat în mod repetat la serviciile chirurgilor plasticieni. Acest fapt a provocat o furtună de indignare în rândul poporului, transmite gamingdeputy.com.

Utilizatorii ruși au cerut ca “Miss Crimeea” să fie pedepsită

Se remarcă faptul că utilizatorii ruși au cerut să o pedepsească pe “Miss Crimeea” pentru videoclip, în care cântă la balcon cu o altă femeie. Compoziția pe care o interpretează este considerată imnul regimentului Azov (o organizație teroristă interzisă în Rusia). Din cauza criticilor, Valeeva a șters videoclipul și și-a închis Instagram-ul (rețeaua de socializare este interzisă în Federația Rusă; aparține corporației Meta, care este recunoscută ca fiind extremistă în Rusia și interzisă).

Oficialii proruși din Crimeea au acuzat-o că interpretează „cântece ucrainene naționaliste”.

”Trimiteți-o pe jos la locația armatei ucrainene”

„Dacă o persoană iubește atât de mult Ucraina, are nevoie de ajutor. Luați-o, de exemplu, la Vasilievka și trimiteți-o pe jos la locația armatei ucrainene. Acolo cu siguranță își va găsi rostul pentru talentul său”, a spus Kriuchkov, citat de RIA Novosti. „Nimeni nu va permite să fie cântate imnuri naționaliste aici”, a mai spus consilierul liderului pro-rus din Crimeea.

În septembrie, Bakhchisarai din Crimeea a închis temporar un restaurant unde oaspeții au dansat pe melodia “Chervona Kalina” în timpul nunții. Pe rețelele de socializare a circulat un videoclip de la o nuntă din restaurantul Arpat, unde a fost difuzat un cântec ucrainean. După aceea, autoritățile din Bakhchisaray au decis să închidă instituția pe durata inspecțiilor. Adjunctul șefului administrației orașului, Arsen Ablaev, a calificat cântecul interpretat la evenimentul din Bakhchisarai drept “naționalist cu sloganuri pro-ucrainene”.

 

citește și...