O populară stațiune italiană interzice plimbările în bikini şi în costume de baie. Amendă de 425 de lire sterline pentru turiştii care nu respectă regula

10.07.2022, 11:59

Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Italia. Dar dacă aveți planuri să călătoriți acolo și să vă plimbați în bikini, ar fi bine să vă gândiți de două ori. Atunci când vă aflați într-un oraș de coastă uimitor, precum Sorrento, de cele mai multe ori veți găsi turiști care se plimbă în bikini în timpul verii. Totuși, toate acestea sunt pe cale să se schimbe.

Dacă aveați planuri de a merge în populara stațiune italiană și te-ai gândit să te plimbi cu dezinvoltură pe străzi în bikini, acum vine cu o amendă consistentă.

Primarul din Sorrento, Massimo Coppola, a interzis acest act pentru a opri ceea ce el a descris ca fiind un “comportament indecent”, potrivit dailymail.co.uk.

Primarul din Sorrento a fost martor recent la “un comportament indecent”

Primarul pitorescului oraș de coastă de lângă Pompei și Napoli a declarat că a fost martor recent la “un comportament considerat de majoritatea oamenilor ca fiind contrar decenței care caracterizează conviețuirea civilizată”.

Primarul orașului Sorrento, Massimo Coppola, a declarat că pielea expusă îi deranjează pe localnici și a avertizat că, de acum înainte, va fi sancționată cu amenzi de până la 425 de lire sterline.

Polițiștii vor patrula

“Continuarea acestei situații, pe lângă faptul că provoacă disconfort și neliniște în rândul populației rezidente și al vizitatorilor, ar putea duce la o judecată negativă asupra calității vieții în orașul nostru, cu consecințe asupra imaginii sale și asupra turismului”, a declarat dl Coppola.

Pitorescul Sorrento, cocoțat pe faleza din Golful Napoli, va avea acum polițiști care vor patrula în zonă pentru a aplica noua interdicție. Actul a stârnit dezbateri online, unii descriindu-l ca fiind “ciudat”, în timp ce alții au fost în favoarea regulii primarului.

“Trăim într-un oraș de la malul mării și în această perioadă a anului poate fi destul de jignitor. Nu este deloc frumos”, a scris un utilizator de pe Facebook.

“Italienii se plimbă cu stil, din păcate majoritatea celorlalți dezamăgesc partea. Bravo lor”, a scris un altul, în timp ce un al treilea a adăugat: “Acestea au fost întotdeauna regulile când suntem în vacanță.”.

O femeie și-a amintit o perioadă din urmă cu 30 de ani când i s-a spus să se acopere.

“Îmi amintesc că un ofițer de poliție mi-a cerut să mă acopăr!”, a spus ea.

“La fel se întâmplă și în Marbella [sudul Spaniei]”, a adăugat o altă persoană. “Nu ai voie să fii topless sau în costum de baie decât pe plajă, altfel trebuie să te acoperi sau ești pasibilă de o amendă de 100 de euro [148 de dolari australieni]”.

În Barcelona şi Mallorca, oamenii au voie să poarte costume de baie doar pe plajă

Sorrento nu este singurul punct turistic care a pus în aplicare astfel de interdicții. În orașul Praia a Mare, din sudul Italiei, primarul a extins interdicția de la îmbrăcămintea nepotrivită  în oraș.

În Rapallo, în nordul Italiei, interdicția privind îmbrăcămintea sumară este atât de consolidată, încât există panouri stradale permanente pentru a le reaminti vizitatorilor regulile.

Iar în unele părți ale Spaniei poți avea mari probleme dacă defilezi în bikini în locul nepotrivit.
În Barcelona, vizitatorii pot purta costumele de baie pe plajă sau la piscină, dar dacă mergeți în centrul orașului în costum de baie, puteți primi o amendă de până la 445 de dolari australieni.

Același lucru este valabil și în Mallorca, unde bikini sunt limitați doar la plaje și piscine și unde amenzile pot ajunge până la 900 de dolari australieni pentru cei care nu respectă această restricție.

citește și...