O pereche de gemene au schimbat pașapoartele pentru a călători în străinătate de peste 30 de ori. Cum a fost descoperită escrocheria

29.06.2022, 15:51

Poliția din nordul Chinei a arestat surorile gemene acuzate că și-au schimbat pașapoartele în mod frecvent pentru a se ajuta una pe cealaltă să părăsească țara de zeci de ori. „Întotdeauna am visat ca fratele meu geamăn să susțină examenele școlare în locul meu”, a glumit un utilizator.

Surorile Zhou, care provin din orașul Harbin, din nordul Chinei, au fost arestate și sunt acum anchetate, a informat ziarul luni, citând poliția locală.

Totul a început când una dintre surori, Hong (pseudonim dat de autorități), a vrut să călătorească în Japonia pentru a fi alături de soțul ei japonez. Cu toate acestea, cererea ei de viză în țară a fost respinsă în mod repetat, a spus presa.

Surorile au călătorit în străinătate de peste 30 de ori

Cu toate acestea, sora ei geamănă Wei (de asemenea un pseudonim) deținea o viză japoneză valabilă, așa că Hong a decis să profite de aspectul lor similar și să împrumute pașaportul lui Wei pentru călătoria ei, potrivit Harbin Daily. Mai târziu, Hong a folosit aceeași metodă pentru a călători între China, Japonia și Rusia de cel puțin 30 de ori, a spus presa, citând poliția.

Între timp, Wei a folosit pașaportul lui Hong pentru a călători în Thailanda și în „alte țări” de patru ori, potrivit publicației.

Cum a fost descoperită înșelătoria

Autoritățile chineze au descoperit înșelătoria la începutul acestui an, deși nu este clar cum a ieșit la iveală în cele din urmă trucul, a raportat presa. Ambele surori s-au întors în China în mai, potrivit publicației.

Povestea a explodat pe rețelele sociale chineze în această săptămână, cu hashtag-ul „gemenii și-au schimbat identitățile și au plecat în străinătate de peste 30 de ori”, adunând peste 360 de milioane de vizualizări pe platforma Weibo.

Comparând povestea cu un film scenariu, unii utilizatori Weibo au fost uimiți de modul în care gemenele au reușit să păcălească autoritățile.

Mulți oameni au pus la îndoială și lipsa aparentă a verificărilor dactiloscopice la frontiere. „Nici și cea mai avansată tehnologie nu a putut detecta asta. Este uimitor”, a comentat un utilizator.

Este poate și mai incredibil cum a avut loc trucul în China, unde mișcările cetățenilor sunt monitorizate îndeaproape. În 2018, presa de stat chineză This a fost raportată de Cotidianul Poporului și a relatat că tehnologia de recunoaștere facială a guvernului a fost capabilă să scaneze fețele celor 1,4 miliarde de cetățeni ai țării în doar o secundă.

Măsurile stricte de control la frontieră ale țării au fost, de asemenea, înăsprite și mai mult în ultimele luni, după mai multe focare de Covid s-au răspândit în toată țara.

 

 

citește și...