Cine este prima femeie de culoare care a vizitat toate țările lumii. Tânăra este una dintre cele 100 de femei ale anului 2019

22.06.2022, 18:59

Jessica Nabongo a devenit oficial prima femeie de culoare care a vizitat fiecare țară din lume. Femeia a aterizat duminică în Seychelles – ultima vizitată din lista lungă de 195 de țări. Peste 50 de prieteni și membri ai familiei au călătorit cu ea în arhipelagul est-african pentru a marca evenimentul istoric.

Totul a început în 2017, când Jessica Nabongo se afla într-o vacanță de două săptămâni în Bali, Indonezia. Antreprenorul ugandez-american se simțea puțin plictisit de viața ei profesională și căuta să facă o schimbare majoră. Citind un articol despre un călător care tocmai vizitase fiecare țară de pe planetă în timp record, Nabongo și-a dat seama că asta era ceva ce și-a dorit să facă.

În octombrie 2019, Nabongo a devenit prima femeie de culoare care a călătorit în fiecare țară din lume când a aterizat în Seychelles. A avut peste 450 de zboruri și peste un milion de mile aeriene, dar a ajuns în toate cele 195 de țări (recunoscute de ONU) de pe glob, potrivit CNN.

Ăovești fascinante despre aventură, cultură și conexiuni umane

De atunci, călătorul a scris o carte intitulată „Prindă-mă dacă poți: călătoria unei femei în fiecare țară din lume”. În ea, ea împărtășește călătoria ei în jurul globului cu povești fascinante despre aventură, cultură, obligații de călătorie și conexiuni umane. Este frumos ilustrată cu multe dintre fotografiile proprii ale lui Nabongo, cartea documentează experiențele ei remarcabile în fiecare țară.

„Ceea ce vreau ca oamenii să știe este că au totul în ei pentru a face orice vor să facă în viață.” spune Nabongo. „Și dacă aș putea să merg în fiecare țară din lume, ceea ce este sălbatic, simt că visul tuturor este atins.”

Nabongo călătorește de la vârsta de 6 ani

Deși s-a născut în SUA, părinții ei sunt ugandezi și a folosit ambele pașapoarte pentru a călători în lume. Ceea ce este cel mai remarcabil este frecvența cu care a făcut-o. După cum relatează Africa News, Nabongo a luat decizia de a încerca isprava globală în 2017. La momentul respectiv, a călătorit doar în 60 de țări, ceea ce înseamnă că a călătorit în 135 de țări în doar 2 ani și jumătate, o medie de doar 2 ani și jumătate. sub 7 zile pe țară.

Nabongo a fost aleasă ca una dintre cele 100 de femei ale anului 2019, o listă de femei impresionante și de impact de pe continent și din întreaga diaspora. Femeia a spus motivația din spatele călătoriei ei:

„Mi-am început călătoria în fiecare țară din lume pentru că sunt pasionată de geografie, curioasă de alte culturi și vreau să arăt lumea printr-o lentilă din care o vedem rar – cea a unei femei de culoare”.

Ea a explicat, de asemenea, dorința ei de a modifica narațiunea globală și percepția din jurul multor destinații – în special în Africa – și a subliniat „că multe țări sunt periculoase, că oamenii sunt nefericiți, că nu poți avea vacanțe frumoase, luxoase, pe continent. .”

 

citește și...