O pacientă a oprit de două ori ventilatorul care ţinea în viaţă o colegă de salon pentru că o enerva zgomotul

02.12.2022, 14:00

Femeie, în vârstă de 72 de ani, reținută sub suspiciunea de tentativă de omor prin imprudență după presupuse incidente la un spital din Germania. Femeia a fost arestată pentru tentativă de omor după ce a oprit de două ori ventilatorul colegei cu care împărţea un salon de spital pentru că o deranja zgomotul. 

O femeie în vârstă de 72 de ani din Germania a fost arestată după ce ar fi oprit de două ori ventilatorul unei colege de cameră din spital pentru că era deranjată de sunetul pe care îl scotea.

Femeia a fost reținută sub suspiciunea de tentativă de omor prin imprudență după incidentul petrecut marți seară în orașul Mannheim din sud-vestul țării, scrie The Guardian.

O pacientă ar fi oprit ventilatorul colegului de cameră pentru că sunetul o deranja

Poliția și procurorii au declarat că suspecta ar fi oprit ventilatorul unei femei și apoi, în ciuda faptului că personalul i-a spus că aparatul era vital pentru pacientă, l-a oprit din nou mai târziu în cursul serii.

Într-un comunicat de presă comun publicat de procuratura și de poliția din Mannheim se afirmă că femeia a oprit ventilatorul înainte de ora 20.00, după ce “s-a simțit deranjată de zgomotul provenit de la aparatul de oxigen”.

Pacienta, în vârstă de 79 de ani, a trebuit să fie resuscitată

“Deși suspecta a fost informată de către personalul spitalului că alimentarea cu oxigen era o măsură vitală, ea ar fi oprit din nou dispozitivul în jurul orei 21.00”, se arată în comunicat.

Pacienta, în vârstă de 79 de ani, a trebuit să fie resuscitată, au precizat autoritățile, și, deși viața ei nu a fost în pericol, a avut totuși nevoie de îngrijire intensivă.

Suspectul a fost adus miercuri în fața unui judecător și dus la închisoare. Investigațiile sunt în curs de desfășurare.

citește și...