Fanii de la Cupa Mondială riscă închisoarea în Qatar dacă își arată umerii în ținute sumare

17.11.2022, 14:45

Legile musulmane stricte din Qatar înseamnă că suporterii ar putea fi amendați și chiar arestați pentru că au purtat haine care lasă să iasă în evidență în timpul Cupei Mondiale, în ciuda faptului că temperaturile au ajuns la 35 de grade. De asemenea, fanii ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 2.400 de lire sterline pentru aruncarea de deșeuri în timpul turneului

Suporterii ar putea primi amenzi și chiar închisoare dacă își scot umerii la vedere, în cea mai recentă lovitură dată libertății fanilor, în ciuda faptului că se așteaptă ca temperaturile din statul din Golf să atingă 30 de grade pe durata turneului.

Conform codului juridic din Qatar, lucruri considerate inofensive în Marea Britanie, cum ar fi manifestările publice de afecțiune sau purtarea de haine revelatoare, ar putea duce la arestări, iar suporterii de sex feminin vor trebui să fie deosebit de atenți la cât de multă piele expun, transmite dailystar.co.uk.

Fanii de la Cupa Mondială riscă închisoarea în Qatar dacă își arată umerii în ținute sumare

Femeile care nu sunt din Qatar nu sunt obligate să respecte codul vestimentar musulman strict al țării și să poarte abaya (o rochie neagră lungă și tradițională), dar vor trebui să își acopere abdomenul și umerii, în timp ce fustele și rochiile trebuie să le acopere genunchii.

În mod similar, bărbații se vor confrunta cu amenzi și închisoare dacă își vor scoate complet bluzele, în timp ce bluzele fără mâneci și cele cu sloganuri ofensatoare nu sunt permise.

Amenzi de până la 2.400 de lire sterline

De asemenea, fanii ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 2.400 de lire sterline pentru aruncarea de deșeuri în timpul turneului. Unele locuri din Qatar vor avea reguli mai stricte decât altele, deși este de așteptat să existe multă securitate pentru a-i identifica pe cei care le încalcă.

Site-ul web al Cupei Mondiale precizează: “În general, oamenii pot purta hainele pe care le aleg. Se așteaptă ca vizitatorii să își acopere umerii și genunchii atunci când vizitează locuri publice precum muzeele și alte clădiri guvernamentale. Costumele de baie sunt permise pe plajele și în piscinele hotelurilor. Fanii care participă la meciuri trebuie să rețină că nu este permisă scoaterea tricourilor pe stadion.”

citește și...