Un australian care a abuzat sexual copii în Filipine a fost condamnat la 129 de ani de închisoare

10.11.2022, 19:30

Un bărbat australian deja condamnat la închisoare pe viață în Filipine pentru trafic de persoane și viol a primit o pedeapsă suplimentară de 129 de ani pentru că a abuzat sexual copii de doar 18 luni, potrivit procurorilor. “Cu toții vor să pună capăt acestei etape întunecate din viața lor și să meargă mai departe”.

Peter Gerard Scully, prietena sa filipineză Lezyl Margallo și doi complici au fost acuzați de 60 de infracțiuni care includ abuzuri asupra copiilor, trafic de persoane, viol și asociere pentru pornografie infantilă, a declarat miercuri pentru CNN Merlynn Barola-Uy, un procuror din orașul Cagayan de Oro (sud).

Margallo a fost condamnat la 126 de ani de închisoare, în timp ce cei doi complici au primit pedepse de nouă ani de închisoare fiecare, transmite CNN.

Un australian care a abuzat sexual copii în Filipine a fost condamnat la 129 de ani de închisoare

Toți cei patru au fost condamnați la 3 noiembrie, după ce au încheiat un acord de negociere a pledoariei, a declarat Barola-Uy, descriind condamnările ca fiind o “dulce victorie”.

“Victimele-supraviețuitoare și familiile lor, împreună cu echipa de procurori, au fost, încă din prima zi, consecvenți în hotărârea lor de a lupta împotriva lui Peter Scully și de a ucide fiecare tactică (de amânare) pe care acesta a folosit-o”, a declarat procurorul.

Trafic de persoane și viol în șase cazuri în care au fost implicați șapte copii

“Cu toții vor să pună capăt acestei etape întunecate din viața lor și să meargă mai departe”, a adăugat Barola-Uy.

Infracțiunile datează din 2012 și se numără printre zecile de acuzații formulate împotriva lui Scully după arestarea sa în 2015.

În 2018, australianul și fosta sa parteneră de viață, Carme Ann Alvarez, au fost condamnați la închisoare pe viață pentru trafic de persoane și viol în șase cazuri în care au fost implicați șapte copii – dintre care unul a fost ucis și îngropat într-una dintre casele închiriate de cuplu în Surigao City, potrivit agenției de stat Philippine News Agency (PNA).

Cazurile împotriva lui Scully au aruncat lumina reflectoarelor asupra luptei de durată a Filipinelor împotriva exploatării sexuale online a copiilor.

În 2020, un raport al Misiunii Internaționale pentru Justiție, cu sediul la Washington, a descris Filipinele ca fiind un punct întunecat la nivel mondial în ceea ce privește abuzul sexual online, afirmând că tinerii sunt vulnerabili din cauza unei combinații de sărăcie înrădăcinată, conectivitate ridicată la internet și sisteme internaționale opace de transfer de numerar.

Doi ani mai târziu, un studiu realizat de UNICEF, Interpol și ECPAT International, o rețea globală de organizații împotriva exploatării sexuale a copiilor, a constatat că aproximativ 20% dintre copiii filipinezi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care foloseau internetul au fost victime ale unei forme de abuz sexual online.

În august, membrii cabinetului președintelui Ferdinand “Bongbong” Marcos Jr. au declarat într-o conferință de presă că țara a declarat “război total” împotriva exploatării sexuale a copiilor pe internet.

Secretarul justiției, Jesus Crispin Remulla, a promis la conferință că va urmări în justiție și va încarcera persoanele care exploatează sexual minori online, dar nu a detaliat modul în care ar putea fi consolidată legea și aplicarea acesteia.

 

citește și...