O mamă și-a lăsat fiica de 1 an singură în casă 6 zile. Când s-a întors, a găsit-o moartă

23.07.2022, 14:53

A fost interogată timp de aproximativ o oră de către judecătorul de instrucție din Milano Fabrizio Filice în închisoarea din San Vittore. Alessia Pifferi, în vârstă de 37 de ani, a fost acuzată de omor voluntar agravat, cu premeditate pentru că și-a lăsat fiica de aproape un an și jumătate singură acasă timp de mai bine de 6 zile. La ieșirea din închisoare, avocatul femeii, avocata Raffaella Brambilla, nu a dorit să facă declarații reporterilor.

Micuța Diana a murit, potrivit primelor concluzii în așteptarea autopsiei, “din cauza lipsei îngrijirilor necesare”.

Ea era singură, având lângă ea doar o sticlă goală și un flacon pe jumătate plin de anxiolitice, în apartamentul de pe Via Parea, în cartierul Ponte Lambro din Milano.

Și-a lăsat fetița de 1 an singură în casă 6 zile

Fetiță găsită moartă în casa din Milano: mama ei a lăsat-o singură timp de șase zile.

Pentru femeie, procurorul Francesco De Tommasi a cerut validarea arestului preventiv în închisoare, în urma sesizării făcute de Brigada Mobilă, care a intervenit miercuri dimineață când un vecin a cerut ajutor.

Femeia pretinde că nu a născut niciodată acea fetiță

Alessia Pifferi tocmai se întorsese din Bergamo, unde mersese joia precedentă pentru a sta cu însoțitorul, și găsise copilul mort.

Pifferi, în timpul interogatoriului din noaptea de miercuri spre joi, nu a plâns și nici nu și-a pierdut controlul și a părut lucidă în reconstituirea faptelor. “Știam că se poate”, ar fi spus ea în fața anchetatorilor, rămânând însă tăcută în fața unor întrebări despre comportamentul ei față de ea.

Potrivit anchetatorilor, comportamentul femeii nu ar fi fost dictat de o situație de degradare sau de dependență de droguri, ci, aparent, de o dorință, care a apărut “intermitent” chiar și în timpul interogatoriului, de a pretinde că nu a născut niciodată acea fetiță, care ar fi fost rezultatul unei relații clandestine. Poate nedorită de ea pentru că, așa cum au explicat și vecinii, “nu se juca niciodată cu ea, nu o scotea la plimbare, o ținea mereu în cărucior”.

Micuța Diana, în ultima săptămână de viață

Potrivit investigațiilor, în după-amiaza târzie a zilei de 14 iulie, Pifferi a spălat și schimbat copilul și a lăsat un biberon cu lapte în pătuțul de camping. După aceea ar fi mers la Leffe, în zona Bergamo, pentru a se întâlni cu actualul ei partener (nu tatăl copilului), căruia i-ar fi spus că Diana era la mare cu sora ei. A venit acasă miercuri dimineață și și-a găsit fiica moartă. Anchetatorii au confiscat o sticlă pe jumătate goală de En, un tranchilizant puternic, găsită în casă, iar suspiciunea este că mama ei ar fi obligat-o să o ia atât atunci când a abandonat-o săptămâna trecută, cât și cu alte ocazii. De altfel, nu a fost prima dată când a lăsat-o singură pentru câteva zile.

citește și...