Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani. Animalul a savurat un tort cu fructe de pădure de ziua de naștere

17.04.2022, 19:09

Fatou, o gorilă vestică de câmpie despre care se crede că este cea mai bătrână din lume, tocmai și-a sărbătorit 65 de ani la Grădina Zoologică din Berlin. Angajații grădinii zoologice i-au făcut și o surpriză pe măsură.

Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani de viață. Animalul a avut parte și de o surpriză pe măsură.

„Doamna noastră Gorilă sărbătorește astăzi cea de-a 65-a aniversare, făcând-o cea mai bătrână gorilă din lume”, a scris grădina zoologică pe Instagram.

Uriașul animal a savurat un tort decorat cu fructe de pădure

Cu această ocazie specială, reprezentații grădinii zoologice i-au făcut un tort aniversar pe care scria vârsta acesteia și au postat imaginile și un videoclip pe pagina de Instagram a grădinii.

“Totul de ziua traditionala nu putea lipsi nici anul acesta. Masa de ziua de nastere este intotdeauna ceva cu totul special pentru Fatou”, a transmis gradina zoologica.

Fotografiile incluse în postare îl înfățișau pe uriașul animal savurând un tort decorat cu fructe de pădure. Animalul a fost foarte fericit de surpriza de care a avut parte.

Cum a ajuns Fatou la Berlin

Fatou a sosit la Berlin în 1959 prin ceea ce grădina zoologică le descrie drept „circumstanțe neobișnuite” într-un comunicat de presă de la împlinirea a 61 de ani.

Un marinar a folosit-o pe tânăra gorilă pentru a-și plăti taxa la o tavernă din Marsilia, Franța, după care a fost transportată prin Europa înainte de a fi cumpărată de grădina zoologică din Germania. Era estimat că avea doar doi ani la momentul sosirii.

În 2019, Fatou a fost numită „cea mai bătrână gorilă vie în captivitate” de  Cartea Recordurilor -Guinness World Records – după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit.

Fatou este unul dintre singurele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născute în sălbăticie, potrivit comunicatului de presă. În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, a remarcat  Cartea Recordurilor – Guinness World Records.

citește și...