O grupare rusă revendică responsabilitatea pentru uciderea fiicei lui Alexander Dugin. “Se pregătesc mai multe atacuri împotriva unor apropiați de-ai lui Putin”

24.08.2022, 15:42

Asasinarea lui Daria Dugina, politolog și fiica liderului mișcării neo-eurasianiste și consilier al lui Putin, Alexander Dugin, are încă multe fronturi deschise. La început, serviciile secrete ucrainene au fost acuzate că au plasat o bombă sub mașina lui Dugina. Apoi a apărut numele Nataliei Vovk, o spioană ucraineană care investigase rutinele victimei pentru a-i pune capăt vieții.

Acum, fostul deputat rus de opoziție Ilia Ponomyarov atribuie atacul Armatei Naționale Republicane (ANR), creată de “partizanii ruși”. “Această acțiune, la fel ca multe alte acțiuni de gherilă desfășurate pe teritoriul rus în ultimele luni, este opera ANR”, spune Ponomyarov.

Mai mult, politicianul susține că ținta atacului a fost tatăl lui Dugina, Alexandru Durgin, considerat un apropiat al Kremlinului, dar că “Domnul i-a pregătit o pedeapsă mai teribilă”, moartea fiicei sale, transmite The Guardian.

Împotriva lui Putin

Prin această versiune, ARN contrazice versiunea Rusiei, care dă vina pe o presupusă spioană ucraineană, Natalia Vovk, care este văzută în numeroase înregistrări în care este văzută stând lângă vehiculul său la frontiera rusă și în apropierea clădirii în care locuia Dugina. ARN ia în derâdere această versiune, pe care o consideră “exagerată” și crede că planul Rusiei este de a acuza Ucraina din cauza fricii acesteia de partizanii ruși.

Fostul deputat rus consideră că “s-a făcut dreptate”, după cum a declarat la un canal de televiziune de opoziție în limba rusă lansat de Kiev.

Se pregătesc mai multe astfel de atacuri împotriva unor ținte apropiate lui Putin

Ponomyarov este în contact cu partizanii ENR, care l-au autorizat să citească manifestul lor, în care afirmă că scopul armatei este de a “opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi”.

Textul continuă spunând că “noaptea trecută a avut loc un eveniment important în apropiere de Moscova. Acest atac deschide o nouă pagină în rezistența Rusiei față de putinism. Nouă, dar nu și ultima”, a spus el. Politicianul a mai spus că ARN pregătește mai multe astfel de atacuri în interiorul Rusiei împotriva unor ținte apropiate lui Putin, inclusiv oficiali ruși, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate rusești.

În cele din urmă, manifestul îl declară pe președintele Putin “un uzurpator al puterii și un criminal de război care a schimbat constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldați la o moarte sigură și fără sens”.

Cine se află în spatele ARN

Armata Națională Republicană este o grupare clandestină care urmărește răsturnarea regimului rus. Acesta este alcătuit din “activiști, militari și politicieni” care se opun ofensivei din Ucraina și sunt anti-Putin, potrivit lui Ilya Ponomarov.

Mișcarea include și alte ținte, cum ar fi oameni de afaceri corupți, casele și proprietățile persoanelor care nu condamnă Kremlinul și războiul său, precum și funcționari ai structurilor de putere.

 

citește și...