O fetiță “neînfricată”, în vârstă de șase ani, a devenit cea mai tânără parașutistă din Marea Britanie. Micuța a sărit de la 12.000 de metri. “Erau oameni maturi care erau îngroziți, iar fetița mea abia aștepta să sară”

23.08.2022, 15:32

O fetiță în vârstă de șase ani a devenit cea mai tânără parașutistă din Marea Britanie după ce a sărit dintr-un avion la 12.000 de metri. Lola-Jo Guildford-Bradshaw, din Whitchurch, Shropshire, a făcut primul ei salt cu parașuta pe 6 august, după ce l-a “bătut la cap” luni de zile pe tatăl ei, Gary Bradshaw, în vârstă de 33 de ani, să o ducă în Danemarca pentru a face primul ei salt cu parașuta.

Bradshaw, un instructor de parașutism, a început să facă scufundări în 2015, după ce a părăsit armata.

La scurt timp după ce a părăsit armata,  Bradshaw a spus că ‘s-a plictisit puțin’ și, în ciuda fricii sale inițiale de înălțime, a decis să facă parașutism. De atunci nu s-a mai uitat înapoi, a spus el, transmite dailymail.co.uk.

Cea mai tânără parașutistă din Marea Britanie

Din cauza legilor privind vârsta pentru parașutism din Marea Britanie, care prevăd că o persoană trebuie să aibă cel puțin 16 ani (cu acordul părinților), Gary și Lola-Jo au fost nevoiți să călătorească în Danemarca pentru a face parașutismul. În timpul saltului, Lola-Jo a fost legată de un instructor de parașutism de la Dropzone Demark, numit Magic Mike

Bradshaw a declarat că a fost foarte impresionat de atitudinea “neînfricată” a fiicei sale – care visa de mult timp să facă primul ei salt.

Micuța a sărit de la 12.000 de metri

El a spus: “A fost uimitor, a fost absolut neînfricată, în avion erau oameni maturi care erau îngroziți, iar fetița mea abia aștepta să sară”.

Parașutismul a avut loc la Dropzone Denmark și a fost la aproximativ 12.000 de metri, am urcat cu un instructor de parașutism grozav care poartă numele de Magic Mike.

“Întotdeauna a avut nervi de oțel, a crescut în jurul parașutismului și, de îndată ce a putut intra într-un tunel de vânt, a intrat acolo la vârsta de trei ani, să vezi ce face la o vârstă atât de fragedă, fără nicio teamă, este uimitor, nu mi-aș fi putut imagina că pot face asta când eram copil!”

” Cred că mulți oameni au această idee că parașutismul este o experiență palpitantă care dă o senzație nebună și poate că pentru alții este așa, dar pentru mine este pur și simplu uluitor și când ești acolo sus, este atât de liniștit și uimitor să privești spre pământ”.

 

citește și...