O femeie de 103 ani, cea mai în vârstă persoană care a sărit cu parașuta. ”M-am gândit la asta de mult timp”

30.05.2022, 16:23

Rut Larsson, o femeie din Suedia  în vârstă de 103 ani, a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care a efectuat un salt cu parașuta duminică, 29 mai 2022. O bunica suedeză în vârstă de 103 ani a doborât recordul mondial pentru cea mai în vârstă persoană care a efectuat un salt cu parașuta în tandem duminică, 29 mai 2022, spunând că plănuiește să sărbătorească cu o prăjitură.

„A fost minunat să fac asta, m-am gândit la asta de mult timp”, a declarat Rut Larsson agenției de presă suedeză TT, adăugând: „Totul a decurs conform planului”.

Cu familia și prietenii așteptând pe aerodrom, Larsson și-a finalizat săritura înhămată de parașutistul Joackim Johansson în Motala, la 240 de kilometri (150 de mile) sud-vest de Stockholm.

 Rut Larsson a executat saltul cu paraşuta în apropiere de Stockholm

După ce Rut şi instructorul ei de zbor au aterizat cu bine, câţiva asistenţi s-au grăbit să o ajute să se ridice şi i-au adus cadrul metalic folosit de ea pentru a se deplasa.

Perechea a coborât lin spre pământ, în timp ce ajutoarele s-au repezit de lângă Larsson cu mersul ei pentru a o ajuta să se ridice.

Femeia intenţionează să sărbătorească această performanţă “cu un mic tort”

Întrebată ce a văzut și ce a simțit când a coborât, Larsson a spus că i-a plăcut „acea coborâre lentă de jos în sus” şi că întreaga experienţă a fost „agreabilă”.

Femeia a declarat că intenţionează să sărbătorească această performanţă “cu un mic tort”.

Un reprezentant al Cărții Recordurilor Guinness a fost prezent pentru a înregistra saltul. Rut Larsson, care are 103 ani și 259 de zile, a doborât recordul anterior, deținut de o persoană de 103 ani și 181 de zile.

citește și...