O femeie soldat, care a fost găsită moartă într-o tabără militară, promisese că își va suna fiul cu doar câteva ore înainte de a se sinucide

05.09.2022, 21:25

O  femeie soldat care a fost găsită spânzurată într-o bază militară a promis că își va suna fiul cu doar câteva ore înainte de a se sinucide, potrivit unei anchete. Sophie a cerut să vorbească cu băiatul, dar cum acesta dormea în acel moment, i-a spus surorii sale că o iubește și i-a promis că va suna din nou să vorbească cu el dimineață.

Sophie Madden, în vârstă de 23 de ani, a fost descoperită la 10 iunie în blocul de dușuri de la Centrul de pregătire Overhill din tabăra St Martin’s Plain, lângă Folkestone.

Artileristul ieșise să bea cu prietenii în noaptea dinaintea morții sale și părea “total normală”, s-a spus în cadrul unei anchete, transmite The Sun.

O femeie soldat care a fost găsită moartă într-o tabără militară, promisese că își va suna fiul cu doar câteva ore înainte de a se sinucide

Ea a vizitat trei baruri în cursul serii, unde a fost descrisă ca fiind “vorbăreață” și “se distra”.

Ea s-a întors apoi în tabără între orele 12.10 și 12.30, unde a jucat biliard cu alți soldați.

“Nu mi-am făcut griji pentru siguranța sau sănătatea ei mintală”

Mama unui copil s-a întors singură în camera ei, unde, conform audierilor, a sunat-o pe sora ei, Chantelle Madden, care avea grijă de fiul ei.

Sophie a cerut să vorbească cu băiatul, dar cum acesta dormea în acel moment, i-a spus surorii sale că o iubește și i-a promis că va suna din nou să vorbească cu el dimineață.

În mod tragic, soldatul, care servea în Regimentul 3 Royal Horse Artillery, a fost găsit în jurul orei 9.35 dimineața.

Chantelle a declarat că vestea morții lui Sophie a fost o “surpriză totală” și că sora ei era “atât de iubită”.

Ea a explicat că Sophie era stresată de faptul că telefonul ei era stricat și că se confrunta cu o factură pentru pagubele provocate de câinele ei de companie de la vechea locuință din armată.

Într-o declarație, Chantelle a adăugat: “Sophie era o femeie puternică, independentă și nu avea tendința de a-și face griji pentru lucruri. I-am spus că îi voi trimite niște bani și un telefon de rezervă a doua zi, dar nu mi-am făcut griji pentru siguranța sau sănătatea ei mintală”.

Un raport de toxicologie a constatat că avea 173 mg de alcool la 100 ml în sânge în momentul morții – de două ori mai mult decât limita legală de conducere.

Sergentul detectiv Andrew West, de la poliția din Kent, a constatat că nu existau semne de implicare a unei terțe părți sau de activitate infracțională.

Ancheta a fost informată că Sophie a fost anterior plasată în registrul de vulnerabilitate în mai 2020, după ce s-a lovit cu capul de perete în timp ce era beată.

Dar ea a fost scoasă din registru în acest an, după o perioadă obligatorie de observație de doi ani.

Medicul de familie al Ministerului Apărării, Dr. John Clark, a dezvăluit, de asemenea, că Sophie nu avea antecedente de probleme de sănătate mintală și nu a luat niciun medicament regulat în afară de pilula contraceptivă.

Tânăra a avut probleme în copilărie

Ancheta a fost informată că au existat zvonuri că a avut o copilărie tulbure.

Într-o declarație dată poliției, sora lui Sophie a descris-o pe aceasta ca fiind o “femeie puternică, independentă, care nu-și făcea griji pentru lucruri”.

Judecătorul legist Katrina Hepburn a pronunțat un verdict de sinucidere: “Sunt convinsă că Sophie a fost cea care a comis fapta… și nu există nicio dovadă că altcineva ar fi fost implicat. Trebuie să mă gândesc dacă Sophie a intenționat să își ia viața sau dacă a fost un strigăt de ajutor. Nu există nicio dovadă că se aștepta să vină cineva și nu a spus nimănui că se simțea în vreun fel sinucigașă și nici nu a făcut pe cineva să conștientizeze vreo problemă atunci când a intrat.

Sunt convins că ea a avut de fapt intenția de a-și lua viața și sunt convins că toate celelalte scenarii au fost excluse. Prin urmare, este necesară o concluzie de sinucidere în funcție de balanța de probabilitate.”

 

 

citește și...