O femeie din SUA a recunoscut că și-a ajutat iubitul să ascundă cadavrul unei tinere pe care a ucis-o, după ce a negat timp de 2 ani acuzațiile

01.12.2022, 14:45
O femeie din SUA a recunoscut că și-a ajutat iubitul să ascundă cadavrul unei tinere pe care a ucis-o, după ce a negat timp de 2 ani acuzațiile

O femeie din Texas care a ajutat la mutilarea și ascunderea cadavrului unei femei soldat din Fort Hood, Vanessa Guillén, a pledat vinovată, după ce a negat timp de 2 ani acuzațiile.  ”Nu voi înceta niciodată să lupt pentru clienții mei și voi continua să caut și să cer dreptate pentru victime și familiile lor până când aceasta va fi obținută”.

Presupusa iubită a bărbatului suspectat de uciderea și dezmembrarea soldatului din Fort Hood, Vanessa Guillen, a pledat vinovat de implicare în crimă. Cecily Aguilar, în vârstă de 22 de ani, a renunțat marți la dreptul său la un proces și a pledat vinovată la o singură acuzație de complicitate la crimă și la trei acuzații de declarații false.

Ea a fost singura persoană acuzată în legătură cu uciderea lui Guillen, după ce poliția a declarat că tânărul de 20 de ani a văzut o fotografie cu Aguliar, o femeie căsătorită, pe telefonul lui Aaron Robinson, ceea ce l-a determinat pe specialistul din armată să o ucidă în bătaie și să îi îngroape rămășițele, spun procurorii citați de NBC News.

O femeie din SUA a recunoscut că și-a ajutat iubitul să ascundă cadavrul unei tinere pe care a ucis-o

Robinson a murit în timp ce polițiștii făceau demersuri pentru a-l aresta, moartea sa fiind raportată ca o sinucidere.

Natalie Khawam, avocata familiei Guillen, a declarat că pledoaria de vinovăție a fost ‘un alt pas pe drumul lung spre dreptate pentru Vanessa, clienta mea, și pentru familia ei curajoasă’.

Pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare

”Nu voi înceta niciodată să lupt pentru clienții mei și voi continua să caut și să cer dreptate pentru victime și familiile lor până când aceasta va fi obținută”.

Aguilar riscă o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare, alături de o amendă de 1 milion de dolari și o eliberare condiționată de 12 ani după ce își va ispăși pedeapsa.

Anchetatorii au declarat că fotografia lui Aguilar de pe telefonul lui Robinson a fost o parte a dovezilor cheie pentru dispariția și uciderea lui Guillen.

”El i-a spus că era îngrijorat că va avea probleme pentru încălcarea regulilor de fraternizare ale armatei, deoarece Aguilar era încă căsătorit cu un alt soldat și că l-a lovit pe Guillen în cap cu un ciocan”, au declarat în luna mai anchetatorii de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas.

Aguilar a susținut la început că se afla acasă cu Robinson în noaptea în care Guillen a dispărut, dar între timp a mărturisit că a fost acolo după ce a fost găsit cadavrul lui Guillen.

Anchetatorii au aflat că Robinson a fost ultima persoană care a vorbit cu Guillen, în ciuda faptului că a spus poliției că Guillen se afla în camera de armament și că s-a dus să fie cu Aguilar, care și-a susținut afirmația.

Anchetatorii au descoperit ulterior că telefonul lui Robinson a sunat în Belton, Texas, lângă un pod din apropierea râului Leon, în primele ore ale dimineții, la scurt timp după ce Guillen a dispărut
Când s-au dus la locul respectiv, au găsit o grămadă de arsuri, inclusiv o cutie rezistentă, un obiect cu care Guillen fusese văzut mai devreme de martori oculari.

Anchetatorii au remarcat că Robinson și Aguilar au împărțit mai multe apeluri telefonice în noaptea dispariției lui Guillen, despre care Aguilar a spus că a fost din cauză că nu-și găsea telefonul.

Dispariția lui Guillen a declanșat o căutare pe scară largă, dar rămășițele ei dezmembrate și îngropate au fost găsite abia pe 30 iunie la Leon River – la 23 de mile de locul în care a fost văzută ultima dată.

Potrivit unui avocat al familiei, atunci când au fost descoperite rămășițele lui Guillen, aceasta fusese ucisă cu un ciocan în camera de armament unde lucra, iar cadavrul ei a fost transportat din instalație de către ucigașul ei.

Rămășițele ei au fost trimise la baza Dover Air Force din Delaware pentru a fi identificate, a declarat avocata Natalie Khawam pentru CNN în iulie anul trecut.

O analiză independentă a constatat că Programul de răspuns și prevenire a hărțuirii și agresiunii sexuale (SHARP) al armatei nu a reușit să limiteze agresiunile și hărțuirile sexuale în baze din cauza unor deficiențe structurale.

Membrii comisiei au declarat că a existat o lipsă de formare, de resurse și de personal la biroul SHARP de la Fort Hood.

De asemenea, s-a constatat că climatul de comandă nu a reușit să pună în practică valorile de bază ale programului sub nivelul brigăzii, ceea ce a dus la scăderea încrederii în program. Acțiunile vin după un an în care cel puțin 31 de soldați repartizați la Fort Hood au murit din cauza sinuciderii, omuciderii sau accidentelor, inclusiv moartea prin lovire a lui Guillen.

citește și...