O femeie de 93 de ani de la un azil de bătrâni a murit după ce a băut lichid de spălat vase în loc de suc. Fiica decedatei a spus că mama ei nu se putea hrăni singură

31.08.2022, 18:34

O femeie în vârstă de 93 de ani a murit, iar alte două persoane au fost spitalizate după ce li s-a servit lichid de spălat vase într-un centru de îngrijire asistată din San Mateo, California, a anunțat poliția. Compania Atria i-a spus că substanța era o “soluție alcalină de curățare care mănâncă proteine” și că mama ei o ingerase. Dar fiica decedatei a declarat că mama ei nu se putea hrăni singură și se îndoiește că nici alți pacienți cu demență nu ar putea

Trei ambulanțe au fost chemate duminică seară la unitatea respectivă pentru a trata rezidenții cărora li s-a servit “din greșeală” lichid de spălat vase în loc de suc, a declarat Atria Senior Living. Unul dintre rezidenți a fost apoi declarat mort la spital.

Unitatea a declarat că lucrează cu autoritățile locale, iar Departamentul de Poliție din San Mateo a declarat că investighează cazul. Departamentul de poliție nu a răspuns imediat la o solicitare pentru mai multe informații, potrivit CNN.

Femeia a ajuns la spital cu “bășici severe la nivelul gurii, gâtului și esofagului”

“Când s-a întâmplat acest lucru, personalul nostru a contactat imediat autoritățile, iar rezidenții au fost transportați la spital pentru evaluare și tratament”, se arată într-o declarație a Atria Senior Living. “Desfășurăm propria noastră anchetă internă, iar angajații implicați au fost suspendați până la încheierea acestei anchete. Vom continua să lucrăm cu poliția și cu departamentul de servicii sociale pentru a analiza și evalua complet incidentul, după care vom lua măsuri suplimentare, după cum este necesar. Siguranța și bunăstarea rezidenților noștri rămân prioritățile noastre principale în orice moment. Din respect pentru persoanele implicate, nu putem face alte comentarii.”

Gertrude Elizabeth Murison Maxwell, în vârstă de 93 de ani, a fost rezidentul care a murit, a declarat familia acesteia pentru KRON4. Marcia Cutchin, fiica ei, a declarat pentru KRON4 că Maxwell a ajuns la spital cu “bășici severe la nivelul gurii, gâtului și esofagului”. Echipa medicală a spus familiei că nu se putea face nimic pentru a trata bășicile, a spus ea.

Fiica decedatei a spus că mama ei nu se putea hrăni singură

Când Cutchin a fost informată prima dată despre incident, Atria i-a spus că substanța era o “soluție alcalină de curățare care mănâncă proteine” și că mama ei o ingerase. Dar Cutchin a declarat pentru KRON4 că mama ei nu se poate hrăni singură și se îndoiește că nici alți pacienți cu demență nu ar putea.

“La mulți oameni ca mama mea, trebuie să ții o cană la gura ei și să i-o răstorni în gură”, a declarat Cutchin pentru KRON4.

Pe lângă poliție, Ombudsmanul Departamentului de Servicii Sociale din California investighează cazul.

citește și...