O femeie a îngropat puţinele rămăşiţe ale soţului său într-o cutie. Soldaţii ruşi îi folosiseră cadavrul pentru a întinde o capcană

10.05.2022, 14:33

Soldații ruși au ucis un voluntar al armatei ucrainene la marginea Kievului, i-au pus cadavrul în portbagajul mașinii sale, dar au lăsat sub ea o mină antipersonal, care a explodat când forțele ucrainene au încercat să-l mute. Văduva soldatului, Lyudmila Kirpach,  a adunat rămășițele bărbatului cu care și-a petrecut întreaga viață și le-a pus într-o cutie. 

Liudmila Kirpach, văduva soldatului, a vorbit pentru Politico experiența extrem de grea prin care a trecut. Femeia a spus că soțul ei, Oleksandr, mecanic de profesie, s-a mobilizat imediat ce a început invazia rusă, iar a doua zi a început să organizeze un corp de voluntari în satul lor de lângă Kiev, Kalinivka.

La 1 martie, la câteva zile după ce trupele ruse au intrat în satul lor, voluntarii lui Oleksandr au plecat în recunoaștere pentru a vedea ce fac alte trupe rusești. Pentru că nu s-au întors, bărbatul a plecat în căutarea lor.

Soldații ruși plasaseră o mină antipersonal sub Oleksandr

”A spus că se va întoarce imediat.” spuse Liudmila. Dar Oleksandr nu a ajuns niciodată acasă. Pentru că nu avea liniște, a doua zi, Liudmila s-a dus să-l caute, împreună cu niște rude. I-a observat mașina pe drum, cu cheile în contact. O prietenă care o însoțea a observat că portbagajul era ciuruit de gloanțe. L-au deschis și au găsit trupul lui Oleksandr înăuntru. Cei care o însoțeau pe Liudmila au ținut-o la distanță, bănuind că în mijloc se află ceva necurat, că trunchiul ar putea fi o capcană. Au legat picioarele lui Oleksandr cu frânghii și au tras cadavrul de la distanță. În timp ce cadavrul se mișca, „mașina a explodat și s-a transformat într-o minge de foc”.

„Liudmila a ridicat bucățile bărbatului cu care a petrecut decenii și le-a pus într-o cutie”, transmite Politico. Ulterior, l-au îngropat în grădina casei lor, unde obișnuiau să planteze împreună legume.

„Federația Rusă este în război cu populația civilă din Ucraina, încălcând grav Legile Războiului”

În aprilie, Ministerul de Externe ucrainean a declarat că atacurile rusești asupra civililor s-au extins dincolo de atacurile cu artilerie, oficialii au spus că au descoperit capcane în orașe, inclusiv Kiev și Mariupol. „Federația Rusă este în război nu numai cu forțele armate ucrainene, ci și cu populația civilă din Ucraina, încălcând grav Legile Războiului”, se arată într-un comunicat.

citește și...