O adolescentă de 15 ani din Ucraina a condus pe un drum minat, împușcată, pentru a salva patru oameni. Micuța era rănită la ambii genunchi

06.05.2022, 21:10

O adolescentă de 15 ani din Luhansk a condus 30 de kilometri cu picioarele rănite de la Popasna la Bakhmut. Fata a dus trei bărbați răniți și o femeie la spital și le-a salvat viața. Acest lucru a fost raportat de canalul „Orașul tău” în povestea sa.

Micuța eroină a decis să se urce la volan și să conducă, pentru că aveau nevoie urgentă de ajutor. A fost împușcată și rănită la ambii genunchi, dar a condus peste 30 de kilometri pe un drum minat.

Tânăra și-a spus povestea în fața camerei unui jurnalist ucrainean, iar videoclipul, care a fost distribuit pe Youtube, a devenit imediat viral.

“A trebuit să mă urc la volan și să conduc”

Drumul spre Bakhmut, potrivit fetei, era plin de mine. Ea a observat și cadavrul unei femei pe marginea drumului. Și după colțul următor au fost atacati din nou de ruși.

„Conduceam și s-a dovedit că am fost împușcați de ruși. Bărbatul a fost rănit de schije. Unul foarte puternic. A trebuit să mă urc la volan și să conduc până la Bakhmut. (…) Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge. Minele de pe șosea erau ca o tablă de șah. Apoi era cadavrul unei femei și un stâlp în mijlocul drumului, dar am reușit să trec”, spune fata în videoclip.

„Apoi am făcut dreapta și am fost împușcați. Picioarele mele. Nu puteam face nimic. Mașina s-a blocat. Am pornit am mers mai depart”, a adăugat fata.

 

16 atacuri masive de artilerie au lovit orașe și sate din regiunea Luhansk

În prezent este o eroină minoră într-o instituție medicală sub supravegherea medicilor.

Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale din Luhansk, a împărtășit și el videoclipul fetei, lăudând actul eroic al acesteia: “În Popasna, o fată de 15 ani rănită de gloanțe a condus o mașină timp de 30 de kilometri pe drumul minat și atacat pentru a lua doi bărbați cu răni de proiectile”.

Armata a adăugat că 16 atacuri masive de artilerie au lovit orașe și sate din regiunea Luhansk, în special Rubizhne și Popasna.

citește și...