O femeie a fost păcălită de un “astronaut rus “care pretindea că are nevoie de 27.000 de lire sterline” pentru a se întoarce pe Pământ

11.10.2022, 15:29

Un bărbat care pretindea că este un astronaut rus rămas blocat în spațiu a început o relație romantică cu o femeie și a jurat să se căsătorească cu ea când va ateriza din nou pe Pământ. Falsul astronaut a pretins că se află la Stația Spațială Internațională și a postat imagini generice din spațiu pe pagina sa de Instagram, în încercarea de a-și păcăli fanii.

O femeie a fost înșelată după ce un bărbat care pretindea că este un astronaut rus a convins-o să îi plătească mii de dolari după ce a început o relație romantică cu ea.

Escrocul a găsit-o pe Instagram pe japoneza în vârstă de 65 de ani în luna iunie și a copleșit-o cu declarații de dragoste, promițându-i că se va căsători cu ea atunci când cei doi se vor uni în sfârșit în persoană, potrivit news18.com.

Femeia a fost înșelată de un “astronaut rus”

Cei doi își trimiteau regulat mesaje prin intermediul aplicației japoneze de mesagerie LINE, falsul astronaut declarând: “Vreau să-mi încep viața în Japonia. Să spun acest lucru de 1.000 de ori nu va fi suficient, dar voi continua să o spun. Te iubesc”, transmite postului de știri TV Asahi.

Singura iluzie, susținea bărbatul, este că a rămas blocat în spațiu și aterizarea înapoi pe Pământ nu este o treabă ușoară.

Femeia i-a plătit presupusului logodnic 27.000 de lire sterline

Falsul astronaut a pretins că se află la Stația Spațială Internațională și a postat imagini generice din spațiu pe pagina sa de Instagram, în încercarea de a-și păcăli fanii.

El a susținut că, pentru a ateriza în Japonia și a se căsători cu iubita sa, trebuia să plătească taxe de aterizare costisitoare, ca să nu mai vorbim de faptul că trebuia să achiziționeze o rachetă pentru a ajunge efectiv pe Pământ.

Crezând că a găsit dragostea, femeia, care a rămas anonimă, i-a plătit presupusului logodnic aproximativ 4,4 milioane de yeni (27.000 de lire sterline) în cinci tranșe, din 19 august până pe 5 septembrie.

Cu toate acestea, cum acesta a continuat să ceară mai mulți bani, victima sa a devenit suspicioasă și l-a reclamat la poliție, care investighează acum cazul ca fiind o “ escrocherii din dragoste “.

Escrocheriile romantice – în care un escroc creează o persoană falsă online și își păcălește victimele să creadă că sunt într-o relație romantică pentru a le câștiga încrederea – au fost în creștere nu numai în Japonia, ci în întreaga lume.

Nu doar pe internet oamenii sunt înșelați cu bani de către parteneri pseudo-romantici – la începutul acestui an, o femeie a fost înșelată cu 35.000 de lire sterline de către bărbatul visurilor sale, după ce s-au întâlnit într-un pub din Bristol.

Alison Wood, în vârstă de 51 de ani, l-a întâlnit pe fostul ei partener “războinic turc”, Umit Sucu, în vârstă de 44 de ani, în 2018, când acesta i-a spus că vrea divorțul – dar Wood a aflat mai târziu că era încă căsătorit cu o altă femeie și că o folosea pentru bani.

Wood a spus: “Privind înapoi, mă gândesc cum am putut să-l cred pur și simplu? Dar l-am iubit și am vrut să fac tot ce am putut pentru a ajuta situația lui.

Mama mea a murit la scurt timp după ce l-am cunoscut. Ne-a ajutat chiar să organizăm înmormântarea.

Am ajuns în punctul în care el a fost o parte atât de importantă din viața mea, încât nu m-am gândit niciodată să-i pun la îndoială intențiile.”

 

citește și...