Un transgender este nemulțumit că personalul medical l-a numit „mamă”. Bărbatul a născut un băiețel

24.12.2021, 15:45

Nu toate femeile care nasc sunt „mame”, transmite un bărbat transgender personalului medical. Un transgender, în vârstă de 37 de ani, a născut prin cezariană un băiețel sănătos împreună cu soțul său, Malik. Dar în procesul de a-l avea pe micuțul Hudson, Kaspar-Williams a fost tulburat de interpretarea greșită constantă de către personalul spitalului, care a insistat să-l numească „mamă”, a raportat Daily Mail.

În timp ce era în spital, așteptând să nască copilul Hudson, Kaspar-Williams spune că a fost în mod constant numi  „mamă” de către personalul spitalului.

„Nimeni nu poate ști cu adevărat dacă este posibil să ai copii până când nu încerci – a te naște cu un uter nu înseamnă a concepe sau a avea o certitudine”, a spus tatăl – care a început tranziția în 2014 – despre călătoria sa de părinte.

Bărbatul transgender care a născut a criticat o asistentă care l-a numit „mamă”

„De aceea este atât de important să încetăm să definim „femeia” în termeni de „materitate”, pentru că este o falsă echivalență că toate femeile pot deveni mame, că toate mamele își poartă copiii sau că toate persoanele care poartă copii sunt mame.”

Noul tată, care a început să facă tranziția în 2014, a vorbit cu sinceritate despre călătoria sa către paternitate și despre concepțiile greșite pe care oamenii le au despre cei care nasc.

Bărbatul a început să facă tranziția în 2014

Kaspar-Williams și-a dat seama că este trans în 2011 și a început să facă tranziția în 2014, un proces care a inclus o intervenție chirurgicală de 5.000 de dolari pe jumătatea superioară, dar nu pe jumătatea inferioară a corpului său.

 

„A fost cu adevărat eliberator”, spune el despre operația de îndepărtare a sânilor. „Nu aș fi putut anticipa niciodată ce ușurare va fi să nu-i mai am. Era o greutate mare pe umerii mei.”

Singura cauză reală de neliniște a bărbatului a fost în legătură cu faptul că o asistentă l-a numit „mamă”

Procesul de a încerca să conceapă și de a fi însărcinat nu au fost o provocare pentru identitatea lui de gen. De fapt, singura cauză reală de neliniște în legătură cu asta fost modul în care medicii i-au definit genul.

„Singurul lucru care m-a făcut să nu mă simt în regulă în legătură cu sarcina mea a fost genul greșit cu care mi s-au adresat în timp ce am primit îngrijiri medicale pentru sarcina mea”, spune el. „Afacerea sarcinii – și da, spun afacere pentru că întreaga instituție de îngrijire a sarcinii din America este centrată pe vânzarea acestui concept de „maternitate” – este atât de împletită cu genul încât a fost greu să scap de genul greșit.”

„Oamenii nu s-au putut abține să nu mă spună „mamă”

În ciuda bărbii, a pieptului plat și a marcajului de gen „masculin” de pe documentele sale, „oamenii nu s-au putut abține să nu mă numească „mamă” sau „doamnă”, spune el.

Astăzi, faptul că este atât tată, cât și persoana care a născut copilul reprezintă surse de mândrie.

„Nu există o bucurie mai mare decât să pot spune că sunt un tată care și-a creat propriul copil”, spune el.

„Pentru fiul meu, nu este nimic mai natural și mai normal decât să aibă un tată și un tată. Iar când va fi suficient de mare, va ajunge să știe și că tatăl lui a fost cel care l-a purtat și a avut grijă de el pentru a putea veni pe această lume.”

citește și...