O femeie a fost dată afară din Noua Zeelandă “pentru că era prea grasă”

12.12.2022, 16:35

O femeie căreia i s-a spus să părăsească Noua Zeelandă după ce i s-a refuzat permisiunea de a locui acolo din cauza stării sale “prea obeze”. Mondelea Bezuidenhout, o sud-africană, s-a mutat în 2018 din Port Elizabeth, Africa de Sud, în Palmerston North, Noua Zeelandă, în 2018.

Femeia în vârstă de 36 de ani a susținut că a fost instruită să părăsească națiunea pentru că era “prea grea”, iar reședința ei acolo împreună cu soțul și copiii mici s-a încheiat brusc.

Cererea ei de cetățenie fusese respinsă de autorități după ce un control al indicelui de masă corporală (IMC) a arătat că avea un IMC “prea mare”, transmite dailystar.co.uk. 

O femeie susține că Noua Zeelandă i-a cerut să părăsească țara pentru că este „prea grasă”

Bezuidenhout a primit un ultimatum și i s-a spus că greutatea ei excesivă va împovăra sistemul public de sănătate din Noua Zeelandă.

După o audiere la un tribunal special, Bezuidenhout a avut opțiunea de a părăsi țara sau de a slăbi 30 de kilograme (patru pietre), dar a ales să nu facă niciuna dintre aceste opțiuni.

“Întotdeauna mi-am dorit să fiu un model plus-size”

După ce a făcut apel la hotărârea autorităților care au declarat că femeia de 36 de ani este prea obeză pentru a trăi în Noua Zeelandă, aceasta a primit rezidență în această țară.
Cu toate acestea, după ce a primit ultimatumul, mama a reușit să își reducă IMC-ul cu 10 puncte, iar acum își propune să devină un model plus-size.

Bezuidenhout, care “nu mai este deranjată de cei care se rușinează cu grăsimea”, a declarat: “Întotdeauna mi-am dorit să fiu un model plus-size, precum doamnele Donna Claire – chiar mi-am numit fiica Donna-Lee”.

Ea a continuat: “Este foarte ciudat ca niște persoane complet străine să discute despre corpul tău. S-a ajuns până în China și a fost ciudat să știu că toată lumea vorbește despre asta. Întotdeauna am fost mai mare decât alte persoane și m-am acceptat așa cum sunt.”

citește și...