O femeie a făcut scandal pe covorul roșu de la Cannes, îmbrăcată în culorile steagului ucrainean. “Nu ne mai violați”

06.08.2022, 14:53

Vineri, în cadrul unui protest individual, o femeie s-a dezbrăcat pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes pentru a-și arăta corpul pictat în culorile steagului ucrainean, cu mesajul – “Nu ne mai violați”. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a prezentat un apel video de ajutor pentru națiunea sa.

Criza ucraineană a fost în centrul atenției la Cannes vineri, când un protestatar semideschis, pictat în albastru și galben, a fost expulzat de pe covorul roșu.

Femeia neidentificată și-a smuls rochia, dezvăluind culorile steagului ucrainean, cu mesajul “STOP RAPING US” inscripționate pe abdomen și urme de mâini roșii pe fese, potrivit pragnews.com.

O femeie a făcut scandal pe covorul roșu de la Cannes

Femeia a strigat, iar agenții de securitate au înfășurat-o rapid într-o jachetă, îndepărtând-o de la eveniment. Oaspeții au privit nedumeriți, iar muzica de festival swing a continuat să cânte.

Protestul scurt a avut loc la premiera mondială a filmului “Three Thousand Years of Longing”, în timp ce vedetele Idris Elba și Tilda Swinton erau pregătite să sosească și să urce pe faimoasele trepte ale Palais des Festivals.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a prezentat un apel video de ajutor pentru națiunea sa

Marți, la ceremonia de deschidere a festivalului de la Cannes, fostul actor și președinte al Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a prezentat un apel video de ajutor pentru națiunea sa.

Luna trecută, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a afirmat că autoritățile au primit informații despre “sute de cazuri de viol”, inclusiv agresiuni sexuale asupra unor copii mici, în teritoriile ocupate de soldații ruși.

 

Festivalul a făcut deja din război o temă proeminentă, cu o proiecție specială a filmului “Mariupolis 2”, un documentar al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, care a fost asasinat în Ucraina luna trecută, presupus a fi fost asasinat de forțele rusești.

Sâmbătă, piața industriei va onora cineaștii ucraineni aflați în suferință, iar unul dintre cei mai promițători regizori din țară, Sergei Loznitsa, va prezenta “Istoria naturală a distrugerii”, un documentar despre bombardarea orașelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

citește și...