O femeie a dat examenul pentru permisul de conducere de 150 de ori sub identitatea altor persoane. Câți bani le cerea candidaților

09.07.2022, 17:13

O femeie a recunoscut că  a dat aproximativ 150 de examene pentru permisul de conducere – atât teoretice, cât și practice – a fost condamnată la opt luni de închisoare între 2018 și 2020. Se pare că femeia ar fi cerut aproximativ 800 de lire sterline de la fiecare dintre cei pe care îi “ajuta”.

O femeie în vârstă de 29 de ani, de origine indiană, a fost condamnată la opt luni de închisoare după ce a recunoscut că s-a folosit de identitatea a cel puțin 150 de persoane pentru a se prezenta la examene de conducere în numele acestora în diferite părți ale Regatului Unit.

Potrivit poliției, ea dădea examenele în locul unor persoane care nu știau suficient de bine limba engleză, transmite BBC.

Când au apărut suspiciuni

Ea a comis infracțiunile în toată Anglia și Țara Galilor, inclusiv în Swansea, Carmarthen, Birmingham și în jurul Londrei, și a pledat vinovată la Swansea Crown Court joi, când a fost condamnată.

Femeia a stârnit bănuieli la centrele de testare, iar în timp ce se ocupau de cercetarea cazului au aflat cum acționa aceasta. Ea a intrat în vizorul anchetatorilor deoarece personalul din centrele de testare a început să suspecteze că aceasta se dădea drept candidați adevărați în timp ce susținea testul. În urma unei sesizări din partea Agenției pentru standarde pentru șoferi și vehicule, detectivii galezi au demarat o anchetă. „Testele de conducere şi testele teoretice există pentru a ne asigura că oamenii au cunoştinţele, abilităţile şi atitudinea corectă pentru a conduce pe drumurile noastre. Aceste infracțiuni pun vieţile oamenilor în pericol” a mărturisit Hicks.

Femeia cerea 800 de lire sterline

Se pare că Inderjeet Kaur ar fi cerut aproximativ 800 de lire sterline de la fiecare dintre cei pe care îi “ajuta” în acest mod. Aceștia au descoperit că Kaur oferea servicii pentru candidații la teste care aveau dificultăți cu limba engleză.

Kaur, din Llanelli, a pledat vinovat la Swansea Crown Court și a fost închisă pentru opt luni.

Inspectorul-șef detectiv Steven Maloney, care a condus ancheta, a declarat: “Infracțiunile comise de Kaur perturbă procesul de examinare a examenului de conducere, permițând conducătorilor auto necalificați și periculoși să aibă permise aparent legitime.

Siguranța pe drumurile noastre a fost întotdeauna o prioritate, iar arestarea celor care încalcă legea ne asigură că putem ține șoferii necalificați departe de șosele.

Prin colaborarea cu DVSA, această anchetă penală complexă a evidențiat amploarea infracțiunilor comise de Kaur, care au fost comise doar din lăcomie”.

Potrivit unei agenții, există mari șanse ca permisele de conducere pe care femeia le-a obținut în numele altor persoane să fie anulate. Faptele acesteia pot provoca adevărate tragedii, mai ales pentru că oamenii care se folosesc de dreptul de a conduce nu au susținut vreun examen prin care să se demonstreze că sunt apți.

 

citește și...