O femeia în vârstă de 77 de ani a fost arestată, în timpul unui protest față de războiul din Ucraina

03.03.2022, 16:29

Mii de ruși au fost arestați pentru că au protestat împotriva războiului din Ucraina. Dar nici măcar protestul pașnic nu este tolerat de autorități. Sute de ruși au ieșit pe străzile din Moscova, Sankt Petersburg, și alte orașe pentru a protesta împotriva invaziei ilegale asupra Ucrainei.

Criminalii de la Kremlin ai lui Vladimir Putin și-au continuat represiunea împotriva manifestanților anti-război din toată Rusia, chiar arestând vârstnici în încercarea de a înlătura protestele.

În timp ce forțele lui Puțin atacă capitala Kiev, poliția a intervenit pentru a opri un protestatar pașnic în centrul Sankt Petersburgului, scrie The Guardian.

O femeia în vârstă de 77 de ani, arestată în Rusia

Imagini video șocante arată opt ofițeri care se apropie pentru a aresta o pensionară pe nume Yelena Osipova, în timp ce alții din mulțime strigă la ofițeri să se oprească. Cel puţin 350 de persoane au fost reținute în orașul Sankt-Petersburg, miercuri, 2 martie, în timpul unei manifestații împotriva invaziei din Ucraina

Yelena Osipova, o femeie în vârstă de 77 de ani, care este cunoscută ca supraviețuitoare a Asediului de la Leningrad, a fost reținută la StPetersburg, Rusia, de trupele ruse pentru participarea ei la campaniile anti-război.

Cine este femeia arestată

Yelena Osipova este o artistă activistă din Rusia, care a participat la protestele trecute împotriva politicilor nefavorabile ale guvernului rus.

Potrivit grupului rus independent pentru drepturile omului Ovd-Info, 7603 de persoane au fost reținute la demonstrațiile împotriva războiului din Rusia din 24 februarie – ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Reprimarea violentă a disidenței în Rusia lui Putin a fost nediscriminatorie, atât bătrânii, cât și copiii numărându-se printre cei reținuți și luați.

Arestarea vârstnicei vine după ce un videoclip arată cum o mamă încearcă să-i explice fiicei sale în lacrimi de ce au fost reținute de poliția înarmată.

Mama și fiica s-au dus să depună flori la ambasada Ucrainei din Moscova, dar au fost reținute.

citește și...