O familie din Brazilia a fost sechestrată și înfometată într-o cameră insalubră timp de 17 ani. ”Nu reuşea să scoată niciun sunet, atât de slăbită era”

01.08.2022, 17:19

Joia trecută, o femeie și doi tineri, care au fost ținuți în captivitate privată timp de 17 ani, au fost eliberați de către ofițerii de poliție militară în Guaratiba, în zona de vest a orașului Rio. Poliția s-a deplasat la fața locului după ce a primit un pont anonim. Victimele erau murdare și subnutrite și au fost salvate de către Serviciul Mobil de Urgență (Samu).

O femeie din Brazilia și cei doi copii ai săi, în stare de „deshidratare și malnutriție gravă”, au fost eliberați după ce fuseseră sechestrați de soțul femeii vreme de 17 în condiții inumane.

Suspectul care le ținea captive, Luiz Antônio, era chiar soțul și tatăl victimelor. A fost arestat și trimis la secția de poliție din Guaratiba (secția 43 PD). Bărbatul va fi tras la răspundere pentru răpire sau captivitate privată; violare de domiciliu; rele tratamente și infracțiune de tortură.

O femeie cu doi copii au fost eliberați după ce fuseseră sechestrați de soțul femeii vreme de 17 în condiții inumane

„Cei doi tineri, care ar fi copiii femeii şi ai suspectului, erau legaţi, murdari şi subnutriţi”, au explicat, într-un comunicat, reprezentanții poliţiei militare din Rio de Janeiro.

Femeia şi copii săi, în vârstă de 19 şi 22 de ani potrivit presei locale, au fost spitalizaţi imediat după eliberare, într-o stare de „deshidratare şi de malnutriţie gravă”.

 Tinerii arătau ca nişte adolescenţi din cauza malnutriţiei

Într-o declarație pentru MP, femeia arestată a spus că cei trei au suferit violențe fizice, psihologice și permanente și că ajungeau să stea și trei zile fără să mănânce.

„Trebuie să rămâi cu mine până la capăt, nu vei ieşi de aici decât când vei fi moartă”, îi spunea femeii soţul ei, Luiz Antonio Santos Silva, cu care fusese căsătorită timp de 23 de ani.

Copiii, în vârstă de 19 și 22 de ani, au fost găsiți legați și, deși erau adulți, păreau a fi de vârsta copiilor.

Vecinii victimelor au declarat pentru G1 că au fost depuse plângeri la centrul de sănătate din cartier și la Consiliul Tutelar, dar fără niciun rezultat. Consiliul de tutelă din Guaratiba a declarat pentru G1 că a urmărit cazul timp de doi ani, a sunat la Ministerul Public și la poliție, dar nu s-a făcut nimic până atunci.

„Când am văzut starea în care au ieşit cei doi copii, ne-am spus că nu ar fi supravieţuit o săptămână în plus. Am încercat să vorbesc cu mama în ambulanţă, dar nu reuşea să scoată niciun sunet, atât de slăbită era”, a declarat o locuitoare din Guaratiba pentru site-ul G1. Vecinii le-au spus autorităţilor că presupusul torţionar era supranumit „DJ”, pentru că avea obiceiul de a porni muzica pentru a acoperi strigătele victimelor.

 

 

 

citește și...