O familie a trăit 40 de ani într-un sens giratoriu: „Nu suntem lângă el, suntem pe el”

17.11.2022, 17:00

David John și Eirian Howatson s-au mutat cu aproape două decenii înainte ca planurile pentru sensul giratoriu să fie depuse. O familie britanică care a refuzat să se mute a petrecut 40 de ani trăind în mijlocul unui sens giratoriu. “Nu trebuie să ne facem griji cu privire la niciun vecin, dar viața în sensul giratoriu devine uneori aglomerată – mai ales atunci când nepoții rămân peste noapte”.

David John și Eirian Howatson s-au mutat în bungalou în 1960 – cu aproape 20 de ani înainte ca planurile de construire a sensului giratoriu din jurul casei lor să fie depuse. Dar cuplul a refuzat să se mute, spunând că ar fi trebuit să fie construit cu ei încă pe loc.

The Mirror relatează cum David și Eirian au refuzat să se mute după ce li s-a spus că nu pot construi un alt bungalou pe mica lor exploatație.

Viața în sensul giratoriu “devine uneori aglomerată”

Sensul giratoriu a fost finalizat în 1980, moment în care David John a decedat din păcate.

Dar, 42 de ani mai târziu, acesta rămâne în proprietatea familiei Howatson. Viața în sensul giratoriu “devine uneori aglomerată”, spune Clwyd Howatson, care a locuit acolo cea mai mare parte a vieții sale, acum împreună cu soția și fiul său în Denbighshire, Țara Galilor.

„Nu suntem lângă el, suntem pe el”

Familia Howatson, spune bărbatul în vârstă de 64 de ani, este o familie mare, cu șapte copii și 12 nepoți care vizitează în mod regulat sensul giratoriu.

“Nu trebuie să ne facem griji cu privire la niciun vecin, dar viața în sensul giratoriu devine uneori aglomerată – mai ales atunci când nepoții rămân peste noapte”, a declarat Clwyd pentru NorthWalesLive. “Locuiesc în sensul giratoriu de peste 40 de ani, așa că este cam tot ce știu. Și noi am locuit aici cu 20 de ani înainte, așa că este în familie de mult timp.”

Bineînțeles, după ce și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale de adult în sensul giratoriu, Clwyd spune că este ceva cu care s-a obișnuit. Este mai degrabă un subiect de conversație cu alți oameni care pun mereu aceleași două întrebări, spune el.

“Poate fi un pic ciudat dacă cineva vă lasă să plecați, pentru că cineva ar putea veni pe cealaltă bandă, dar nu avem nicio problemă, doar că avem tendința de a aștepta până când este mai liniște, ceea ce se întâmplă de cele mai multe ori.”

Organizarea livrărilor în zonele mai rurale poate fi o provocare în sine, dar – de înțeles – poate dura ceva timp până când șoferii văd că locuința familiei Howatson se află în sensul giratoriu, nu pe un drum din apropiere, spune Clwyd.

“Împărțim același cod poștal cu casele din jurul nostru, așa că poate dura ceva timp până când șoferii își dau seama că locuința se află în sensul giratoriu, dacă nu au mai fost până acum. În mod normal, atunci când dăm instrucțiuni, totul este în regulă, dar ajung să spun: “Nu, nu, nu suntem lângă sensul giratoriu – suntem pe el, iar ei par întotdeauna puțin dubioși până ajung aici.”

Cu toate acestea, au existat câteva ocazii, atunci când sensul giratoriu a fost construit pentru prima dată, în care oamenii reușeau cumva să îl ocolească în sens invers.

În ceea ce privește ceea ce le rezervă viitorul, Clwyd spune că s-ar putea lua în considerare posibilitatea de a se muta la un moment dat, când vor fi mai în vârstă.

Dar nu au niciun plan de mutare în acest moment și se așteaptă ca casa să rămână în familie pentru mulți ani de acum încolo.

citește și...