O familie a găsit rămășite umane într-o valiză pe care abia o cumpărase. “Au dus acasă noile valize de la depozit”

17.08.2022, 16:08

O familie din Noua Zeelandă a descoperit rămășițe umane în valize, după ce a cumpărat mai multe valize la o licitație de obiecte abandonate într-un depozit.  Poliția din Manurewa, South Aukland, investighează acum incidentul ca fiind o crimă. “Am știut imediat și m-am gândit, de unde vine asta?”.

Poliția a început să investigheze incidentul, relatat pentru prima dată de BBC News, în locuința respectivă la 11 august, a declarat inspectorul detectiv Tofilau Faamanuia Vaaelua, managerul criminalității din districtul Manukau, într-un comunicat de presă săptămâna trecută. Poliția a confirmat că a lansat o anchetă de omucidere în urma descoperirii făcute joi în Manurewa, în sudul Auckland.

Vecinii au observat un “miros urât” care venea de la proprietate cu puțin timp înainte de sosirea poliției, a relatat postul de știri Stuff.  “Am știut imediat și m-am gândit, de unde vine asta?”, a spus el, referindu-se la casa vecinilor săi, relatează BBC.

Valize cu rămășite umane, vândute la o licitație

Se crede că rămășițele umane ar fi fost depozitate în valize scoase la licitație în cadrul  unei unități de depozitare și aduse acasă de o familie neștiutoare după ce au câștigat licitația.

O familie din sudul Auckland au sunat la poliție joia trecută după ce au făcut macabra descoperire, a confirmat oficialul poliției Tofilau Faamanuia Vaaelua.

Poliția nu crede că familia a fost implicată în presupusa omucidere

“Prioritatea pentru poliție este de a confirma identificarea persoanei decedate, astfel încât să putem stabili toate circumstanțele care au stat la baza descoperirii”, a adăugat Vaaelua.

O examinare post-mortem este în curs de desfășurare, iar anchetatorii criminaliști încercau să determine numărul victimelor, a precizat poliția.

Scoaterea la licitație a conținutului abandonat este o practică obișnuită pentru unitățile de depozitare cu facturi neplătite.

Proprietarul unei unități de depozitare din Papatoetoe, South Auckland, a declarat pentru site-ul de știri Stuff că va coopera cu poliția în legătură cu ancheta.

Publicația Newshub a relatat că poliția ar putea avea de-a face cu rămășițe de la mai multe cadavre.

Poliția consideră că “nu există niciun risc imediat pentru public în ceea ce privește acest incident”.

 

citește și...