Un bărbat și-a ucis soția și i-a ascuns trupul timp de aproape 40 de ani. ”Știa că era ascunzătoarea perfectă”

14.06.2022, 18:53

Un fermier a fost acuzat că și-a ucis soția și i-a ascuns trupul timp de aproape 40 de ani. Totul s-a întâmplat pentru a fugi cu amanta. „A vrut să o excludă total din ecuație, ca să-și reia aventura cu o altă femeie. Știa că fosa septică era ascunzătoarea perfectă.”, a precizat procurorul. Rămășițele ei au fost descoperite la 37 de ani după ce a dispărut.

David Venables, în vârstă de 89 de ani, s-a prezentat la Worcester Crown Court ieri, 13 iunie, unde este judecat pentru uciderea soției sale, Brenda Venables. Înainte de dispariția soției sale, instanța a auzit de la procurorul Michael Burrows QC că Venables ar fi avut o aventură cu o femeie pe nume Lorraine Styles.

Rămășițele femeii au fost descoperite într-o fosă septică din spatele casei în care au locuit cei doi, în urmă cu doi ani, relatează The Guardian.

Rămășițele ei au fost descoperite la 37 de ani după ce femeia  a dispărut

El a raportat că soția sa, care avea 48 de ani la acea vreme, a fost dispărută, dar nicio urmă a ei nu a fost găsită până la aproape 40 de ani mai târziu, când poliția a găsit rămășițe, inclusiv un craniu, în iulie 2019.

O instanță a auzit-o pe Venables că le-a spus poliției că era deprimată, dar detectivii au lansat o anchetă pentru crimă după ce verișoara lui s-a mutat în proprietate și a găsit rămășițele ei 37 de ani mai târziu.

Fosa septică a fost „ascunzătoarea perfectă”

David Venables este acuzat de uciderea soției sale, Brenda, în 1982. La tribunalul Worcester unde se judecă cazul, procurorul Michael Burrows a transmis luni că fosa septică a fost „ascunzătoarea perfectă” și i-a permis lui Venables „să scape de crimă”.

Rămășițele ei au fost descoperite la 37 de ani după ce a dispărut, în momentul în care soțul femeii a vândut casa din Kempsey, Worcestershire, nepotului său. În momentul în care a fost golit fosa septică, au fost găsite oase, dar s-a presupus că erau de animale și au fost ignorate. Însă, când a fost descoperit un craniu uman a fost sesizată imediat poliția.

Procurorul l-a acuzat pe bărbat că și-a dorit că să-și poată continuă o relație pe care o avea de mai mulți ani cu Lorraine Styles.

„A vrut să o excludă total din ecuație, ca să-și reia aventura cu o altă femeie. Știa că fosa septică era ascunzătoarea perfectă. Nu a trebuit să se deplaseze și să facă vreo călătorie suspectă în preajma dispariției. Chiar dacă cineva s-ar fi gândit să se uite în interiorul fosei, trupul ei nu putea fi văzut”, a precizat procurorul.

 

citește și...