O elevă de 12 ani moare după ce a inhalat aburi de duș, în urma unei reacții extrem de rare

30.11.2022, 20:03

O tânără a murit în timp ce făcea duș în baia familiei, după ce a avut o reacție extrem de rară la aburi. Fata de 12 ani a fost declarată moartă din cauza inhalării de abur, potrivit medicilor. Este excepțional de rar ca inhalarea de abur să provoace moartea, dar există câteva exemple în care acest lucru s-a întâmplat.

Shaza Al-Azayzeh a fost transportată de urgență la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir al-Balah, pe Fâșia Gaza, în Palestina, după accidentul ciudat de ieri.

Băiatul de 12 ani a fost declarat mort la sosire, iar medicii au declarat că cauza a fost inhalarea de abur.

Reacții extrem de rare

Nu este clar dacă va avea loc o anchetă privind moartea ei

Este excepțional de rar ca inhalarea de abur să provoace moartea, dar există câteva exemple în care acest lucru s-a întâmplat.

Primele cazuri cunoscute

Un studiu din 2005, publicat în Journal of Clinical Forensic Medicine, citează moartea a doi copii ca fiind primele cazuri cunoscute.

Autorii BL Bhootraa și J Kitinya au constatat că inhalarea fatală a aburului provoacă hemoragii la nivelul creierului, plămânilor și inimii. De asemenea, se congestionează părți ale gâtului și plămânilor.

Oxigenul din sânge se epuizează și aceasta este, în esență, cauza morții.

Toate acestea se întâmplă în câteva minute de la reacția ciudată la inhalarea aburului.

Un bebeluș a murit după ce tatăl l-a lăsat lângă un duș fierbinte și aburind

Un bebeluș din Brooklyn a murit în 2017 după ce tatăl său l-a lăsat într-o baie lângă un duș fierbinte și aburind – în ceea ce el a descris ca fiind un efort de a elibera congestia fiului său.

Tatăl a declarat poliției că fiul său în vârstă de un an, Mordechai Halpern, s-a trezit tușind în casa lor din Kensington, joi, puțin după ora 3 dimineața, așa că i-a dat copilului un biberon cu apă și suc de lămâie. El le-a spus polițiștilor că remediul nu a funcționat, așa că l-a așezat pe băiat în cărucior, l-a acoperit cu o pătură și a dat drumul la apă caldă.

Apoi a închis ușa de la baie și s-a dus la culcare, au declarat sursele. O oră și jumătate mai târziu, când alarma s-a declanșat, mama băiatului a intrat și a descoperit copilul inconștient. O ambulanță l-a transportat de urgență pe Mordechai la Centrul Medical Maimonides, unde a fost declarat mort câteva minute mai târziu.

citește și...