O elevă de 10 ani a fost ucisă după ce a încercat să-şi salveze colegii de masacrul din Texas. “A murit ca un erou”

25.05.2022, 19:26
O elevă de 10 ani a fost ucisă după ce a încercat să-şi salveze colegii de masacrul din Texas. A murit ca un erou
The father of one of the children killed in Tuesday's school shooting has identified his daughter as 10 year-old Amerie Jo Garza. At least 19 students and 2 adults were killed Tuesday in a mass shooting at Robb Elementary School in Uvalde, Texas, roughly 80 miles west of San Antonio, CNN has reported. Angel Garza took to Facebook early Wednesday morning to share that his daughter had been killed in the shooting at her elementary school.

O elevă de clasa a patra care a fost ucisă în masacrul școlii elementare Robb a fost împușcată în timp ce încerca să sune la 911, a declarat familia ei pentru Daily Beast. Chiar în dimineaţa atacului primise un premiu pentru rezultate excelente la învăţătură.  Acesta a devenit unul dintre cele mai sângeroase atacuri armate din Statele Unite.

Amerie Jo Garza, de 10 ani, și-a petrecut dimineața sărbătorind numirea pe lista de onoare, dar la mai puțin de două ore mai târziu, presupusul trăgător Salvador Ramos avea o pușcă îndreptată către fața ei.

„O să mori”, le-a spus el lui Amerie Jo și altor copii, a spus bunica copilului, Berlinda, Irene Arreola.

„A murit ca un erou încercând să obțină ajutor pentru ea și colegii săi de clasă”

Amerie Jo a început să formeze 911, dar înainte de a putea suna, Ramos a ucis-o, a spus Arreola.

“A intrat și le-a spus copiilor: ‘O să muriți?’. Amerie Jo avea la ea telefonul și a sunat la 911. Atunci, el, în loc să îi ia telefonul și să îl arunce, a împușcat-o. A murit pe loc. Nepoata mea a fost împușcată și ucisă pentru că a încercat să sune la 911, a murit ca un erou încercând să ceara ajutor pentru ea și colegii ei de clasă”, a declarat Berlinda Irene Arreola, bunica fetiţei, pentru Insider..

Cel puțin 19 copii și doi profesori au fost uciși în masacru

Arreola și-a amintit de nepoata ei ca fiind o elevă căreia îi plăcea să exceleze la cursurile ei. Ea a spus că a fost fotografiată la ora 10 în acea dimineață ținând în picioare un certificat de onoare – dar doar o oră și jumătate mai târziu, Ramos a intrat în școală și a început să tragă fără discernământ.

Cel puțin 19 copii și doi profesori au fost uciși în masacru, cel mai grav atac în școală din istoria SUA de la masacrul din Sandy Hook din 2012, care a ucis 26 de copii.
Alți 15 copii și patru adulți au fost răniți în măcel, au spus oficialii spitalului.

Părinții s-au grăbit să-și găsească copiii dispăruți.

„Nu cer prea multe sau chiar cu greu postez aici, dar te rog. Au trecut 7 ore și încă nu am auzit nimic despre dragostea mea. 💔 Te rog, fb, ajută-mă să-mi găsesc fiica”, a scris tatăl vitreg al lui Amerie Jo, Angel Garza, pe Facebook în jurul orei 20.00. ora locala.

Două ore mai târziu, a scris o altă postare spunând că Amerie Jo a fost ucisă.

„Ea a fost pur și simplu super ucisă. Avea o inimă generoasă. Ea a fost mereu acolo pentru a da o mână de ajutor cuiva. Tocmai și-a primit premiul astăzi pentru Tabloul de onoare A-B”, a spus Arreola.

 

citește și...