Atac în Norvegia: un bărbat înarmat cu arc și săgeți a omorât cinci persoane

14.10.2021, 13:14
Atac în Norvegia: un bărbat înarmat cu arc și săgeți a omorât cinci persoane
Atac în Norvegia: un bărbat înarmat cu arc și săgeți a omorât cinci persoane

Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a omorât mai multe persoane și a rănit alte câteva miercuri, la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei. Atacatorul a fost fost arestat. Acesta este un danez în vârstă de 37 de ani. Mobilul atacului este deocamdată nedeterminat. Presupusul autor al atacului ar fi convertit la islam şi cu antecedente medicale, însă informațiile nu au fost confirmate de autorități.

Un bărbat a comis un masacru în Kongsberg,în sud-estul Norvegiei. Miercuri, bărbatul, înarmat cu arc şi săgeați, a început să ţintească trecătorii, în diferite zone ale oraşului. Bilanţul în urma incidentului este de cel puţin 5 morţi, inclusiv un ofiţer în civil, şi doi răniţi.

Poliția a intervenit în forță și l-a arestat pe atacator, un danez în vârstă de 37 de ani care locuiește în Kongsberg, transmite Agerpres“Potrivit informaţiilor de care dispunem în prezent, există o singură persoană implicată în aceste acte”, au declarat reprezentanți ai poliției.

Atac în Norvegia: un bărbat înarmat cu arc și săgeți a omorât cinci persoane. ”Este firesc să evaluăm dacă este vorba despre un atac terorist”

Mobilul atacului este deocamdată nedeterminat. “Având în vedere desfăşurarea faptelor, este firesc să evaluăm dacă este vorba despre un atac terorist”, a indicat Oyvind Aas, din cadrul poliției locale. Potrivit canalului TV2, presupusul autor al atacului este convertit la islam şi cu antecedente medicale, însă autoritățile nu au confirmat acest lucru.

În Norvegia, în anii trecuți, au mai avut loc atacuri extrem de grave. În data de 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane prin detonarea unei bombe lângă sediul guvernului din Oslo, făcând opt morţi, înainte de a deschide focul asupra unui miting al tinerilor laburişti pe insula Utoya, făcând alte 69 de victime. În august 2019, Philip Manshaus a tras mai multe focuri de armă într-o moschee de lângă Oslo, înainte de a fi blocat de credincioşi.Înainte, acesta îşi împuşcase sora vitregă adoptivă de origine asiatică.

FOTO: Hepta

citește și...