O cunoscută vedetă dorește reintroducerea serviciului militar. ”Lipsa armatei i-a dezumanizat pe bărbați”

11.12.2021, 14:30
O cunoscută vedetă dorește reintroducerea serviciului militar. ”Lipsa armatei i-a dezumanizat pe bărbați”

Reintroducerea serviciului militar în România este dezbătută în spațiul public de o cunoscută vedetă. Recent, Nicolae Ciucă a propus reintroducerea serviciul militar, pe bază de voluntariat, prin care soldaţii vor fi retribuiţi. ”Singurul general dintre artiştii ţării”, se declară pro reintroducerii serviciului militar.

Proiectul de lege privind reintroducerea stagiului militar în România este pe bază de voluntariat plătit. Conform proiectului prim-ministrului Nicolae Ciucă, serviciul militar se va baza pe un sistem de voluntariat, mai ales pentru generațiile tinere, pe baza unui contract de 4 ani.

Gheorghe Turda (73 de ani) este unul dintre generalii de brigadă, care a fost trecut în rezervă. Cântărețul spune că există o mare diferență față de perioada comunistă.

Artistul își dorește reintroducerea serviciului militar

„Sunt cu totul de acord cu stagiul militar, chiar era nevoie, lipsa armatei i-a dezumanizat pe bărbați. Armata te face mai stăpân pe tine. În armată era o atmosferă foarte frumoasă, o socializare între tineri, eram foarte uniți, săritori, ne ajutam reciproc.”, a declarat Gheorghe Turda, exclusiv pentru Impact.

Gheorghe Turda este general de brigată în rezervă, avansat prin decret al fostului preşedinte Traian Băsescu în 2008, şi a lucrat şi în cadrul MAI, ca director al Centrului cultural naţional, iar anterior ca şef de compartiment la Direcţia pentru relaţii publice din cadrul Poliţiei Capitalei.

Artistul a vorbit despre treburile la care era supus în armată.

„Pe vremea mea, te însurai doar după ce veneai din armată”

”Pe noi nu ne puneau să curățăm cartofi, nu ne puneau comandanții la munci grele, dar făceam instrucție, tehnică. E bună ideea reintroducerii stagiului militar, bărbații vor fi mai bărbați, vor deveni mai rezistenți la frig și la stres, își vor învinge frica. E foarte bine să faci Armata, înainte să te însori. Cum e să te plângi soției că ți-au înghețat picioarele sau că plasa de cumpărături e prea grea și să ți-o care ea, așa cum am mai văzut? Rușinos! Pe vremea mea, te însurai doar după ce veneai din armată. Ca să fii pregătit pentru viața de familie”.

citește și...