O companie oferă 2.000 de dolari persoanelor care acceptă să își invadeze casele cu gândaci

17.06.2022, 18:22

În timp ce majoritatea proprietarilor de case caută companii pentru a scăpa de dăunători, o companie hibridă de control/media din Carolina de Nord schimbă scenariul cu privire la exterminare, oferind proprietarilor de case 2.000 de dolari pentru a-și umple casele cu gândaci.

În ceea ce pare a fi un joc groaznic din What Would You Do?, exterminatorii de dăunători de la The Pest Informer din Raleigh au găsit o modalitate creativă de a testa noi metode de exterminare a gândacilor.

Săptămâna trecută, compania a lansat un anunț pe site-ul său web în care solicită până la șapte gospodării să se alăture unui studiu de 30 de zile în care compania își va umple casele cu 100 de gândaci americani, ca o modalitate de a testa noi tratamente de exterminare. În schimb, proprietarii de case vor primi bani gheață.

Compania a primit peste 2.500 de cereri

Înțelegând factorul înfiorător din cererea lor, compania s-a așteptat să primească doar câteva trimiteri și a planificat pentru un termen limită de 31 iulie. În schimb, au primit peste 2.500 de cereri în mai puțin de o săptămână!

„Am fost cu toții extrem de copleșiți de acest studiu”, a declarat proprietarul David Floyd pentru NPR. „Ne așteptam să primim câteva răspunsuri, dar peste noapte a explodat și ne străduim să ținem pasul cu trimiterile.”

Totul în numele cercetării

În mod șocant, nu oricine este calificat pentru experiența de infestare voluntară. Pe lângă faptul că sunt dispuși ca cea mai mare dintre speciile de gândaci să le invadeze spațiul, participanții trebuie să aibă cel puțin 21 de ani și să dețină casa sau să aibă aprobarea explicită din partea proprietarului. De asemenea, aceștia nu pot folosi nicio formă de tratament în afara tehnicii atribuite de companie și trebuie să filmeze rezultatele.

Scopul Pest Informer este de a găsi un tratament eficient pentru controlul gândacilor pentru „oameni cu orice situație financiară”. Pentru a face acest lucru, vor testa aproximativ 10 tehnici în medii vii, toate care folosesc produse de uz casnic și sunt considerate sigure pentru oameni și animale de companie.

Având în vedere că gândacii sunt notoriu greu de ucis – deși cu siguranță nu ar supraviețui unei apocalipse nucleare – compania anticipează că unele tratamente nu vor funcționa. Participanții la studiu pot fi siguri că compania garantează un rezultat pozitiv. În cazul în care metodele de încercare nu controlează gândacii, compania va interveni cu tratamente tradiționale pentru a elimina problema creată de ei la sfârșitul celor 30 de zile.

Acest risc de a avea gândaci într-o casă timp de 30 de zile l-a motivat pe Floyd să ofere plăți în schimbul utilizării mediilor din lumea reală.

„Partea nefericită a efectuării unor astfel de studii este că este dificil să găsim oameni care sunt dispuși să suporte gândacii și să ne permită să testăm diferite tehnici”, a scris el. „Împreună cu aceasta, unele dintre aceste tehnici s-ar putea să nu fie super eficiente, dar trebuie totuși să le testăm. Așa că am simțit că, dacă nu le plătim, s-ar putea să le pierdem timpul dacă tehnica pe care o testam nu era foarte eficientă.”

În timp ce The Pest Informer era ocupat să trimită propuneri de la proprietarii de case, sărind de șansa de a avea locurile pline de creaturi, un tribunal din Albany, New York, a experimentat o infestare mai puțin dorită atunci când a izbucnit o altercație în timpul procesului de judecată, care a dus la eliberarea intenționată a sute de gândaci.

Procedurile judiciare erau în desfășurare la Tribunalul Albany City pentru un caz în care sunt implicați patru inculpați, dintre care unuia i s-a spus să înceteze când au început filmările. O altercație a urmat schimbului, iar o femeie de 34 de ani din public a deschis recipiente de plastic pline cu gândaci, provocând haos în sala de judecată.

Femeia a fost arestată și acuzată de conduită dezordonată, obstrucționarea administrației guvernamentale și manipularea probelor fizice.

citește și...