O căutare emoționantă în Seul: Mama unei victime a busculadei din Seul își caută fiica dispărută

30.10.2022, 18:09

Seol Ye-sol, o tânără de 19 ani, i-a cerut bani mamei sale înainte de a ieși în Itaewon pentru a se întâlni cu iubitul ei, într-una dintre ultimele lor întâlniri înainte ca acesta să plece în armată pentru serviciul militar obligatoriu. Șapte ore mai târziu, iubitul ei a sunat-o pe mama ei, plângând și spunându-i că este moartă.

Mama, Ahn Yeon-seon, în vârstă de 55 de ani, a povestit ultimul moment pe care l-a împărtășit cu fiica nefericită, în timp ce cerceta duminică un spital din Seul în căutarea ei, una dintre victimele unei busculade mortale în timpul festivităților de Halloween din ziua precedentă.

“Ea a spus: “Mamă, dă-mi niște bani!” și apoi a ieșit”, a declarat Ahn pentru agenția de presă Yonhap la Spitalul Universitar Soonchunghyang, cel mai mare spital din zona Itaewon, unde mulți dintre morți și răniți au fost aduși de către echipele de intervenție de urgență în urma busculadei.

Un mare număr de oameni care s-au împins pe o stradă îngustă

Cel puțin 151 de persoane au fost ucise și 82 rănite, potrivit autorităților.

Pompierii au declarat că au primit primul raport despre persoane cu dificultăți de respirație după ora 22.00 sâmbătă, când un val de mulțime pe o alee îngustă în pantă din cartierul de noapte din Itaewon a strivit, aparent, zeci de petrecăreți, mulți în vârstă de 20 de ani. Cauza exactă este în curs de investigare.

A stat sub o grămadă de oameni timp de peste o oră

“Prietenul ei m-a sunat în jurul miezului nopții, plângând, spunând că Ye-sol a murit, că a stat sub o grămadă de oameni timp de peste o oră și că a încercat să o scoată, dar nu a putut”, a declarat Ahn. “M-am grăbit să vin aici după ce am primit apelul lui, dar nu am primit confirmarea.”

Ye-sol este al doilea din patru copii, care era matură pentru vârsta ei, parțial din cauza morții timpurii a tatălui lor, a spus mama, adăugând că fiica ei a început să lucreze devreme pentru că era hotărâtă să ajute la creșterea fraților ei mai mici.

“Voi continua să caut”, a spus ea.

citește și...