O capră a rănit zeci de soldați ruși după ce a declanșat o capcană explozivă. Animalul a devenit un adevărat erou în Ucraina

25.06.2022, 13:51

O capră este salutată drept un erou al Kievului  după ce a declanșat un șir de grenade puse în jurul unui spital de trupele ruse, rănind 40 de persoane. Se spune că capra a declanșat un fir de deplasare în timp ce rușii au fixat grenade în jurul marginii unui spital local într-o „apărare circulară”, a declarat Direcția șefă de informații a Ucrainei.

Animalul, cunoscut sub numele de „Capra de la Kiev”, s-a îndreptat direct spre capcana cu munițiile rusești explodând într-o reacție în lanț, rănind zeci de soldați care așteptau în ambuscadă.

„Ca urmare a mișcărilor „haotice” ale caprei, animalul „a aruncat” mai multe grenade”, a spus Defense Intelligence.

Capra a rănit cel puțin 40 de ruși

Serviciile secrete de apărare ucrainene au declarat că zeci de soldați ruși care așteptau în ambuscadă au suferit diverse răni după o serie de explozii.

Este adevărat că țapul, declarat erou național și este numit „capra Kyjivo”. Se spune că numele amintește de pilotul unui avion de luptă ucrainean numit Fantoma din Kyjiv, care a devenit o legendă în țară după ce a doborât probabil până la 40 de ocupanți ruși în țară.

Animalele devin eroi în război

Nu se știe în prezent care este starea animalului, dacă a supraviețuit sau nu, dar se crede că cel puțin 40 de soldați ruși ar fi fost răniți, potrivit serviciului de informații al armatei ucrainene.

Nu este prima dată când animalele devin eroi în războiul de apărare pe care îl poartă ucrainenii. Luna trecută, președintele Volodimir Zelenski l-a decorat în prezența premierului canadian Justin Trudeau pe Patron, câinele genist al Ucrainei. Patron a devenit rapid un simbol canin al patriotismului ucrainean. Este deja o figură celebră și pe plan internațional, de la invazia rusă din Ucraina, pentru modul în care i-a ajutat pe geniști să depisteze bombele în orașul Cernihiv, din nordul țării. Câinele este creditat cu descoperirea a peste 200 de explozibili, făcând parte dintr-o echipă de pirotehniști care lucrează pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență.

citește și...