Stephen, pisica virală din Harkiv, a strâns peste 10.000 de euro pentru a ajuta animalele din Ucraina

29.03.2022, 17:41
Stephen, pisica virală din Harkiv, a strâns peste 10.000 de euro pentru a ajuta animalele din Ucraina

Pisica din Harkiv Stepan a strâns 10.000 de dolari pentru a ajuta animalele din Ucraina, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Instagram a pisicii, pe 28 martie. Stepan este din Harkov și a fost nevoit să părăsească orașul din cauza agresiunii ruse. 

Faimoasa pisică Stepan din Harkov, care a devenit faimoasă pe internet, „ajută” la adăposturile de animale și la grădinile zoologice din Ucraina.

Pisica Stepan are 13 ani și este renumită pentru meme-urile sale amuzante pe care le pozează lângă băuturi neobișnuite. Acesta a fost apreciat și de Britney Spears. Interpreta americană a distribuit și o fotografie cu el.

Stepan este din Harkov și a fost nevoit să părăsească orașul din cauza agresiunii ruse. Din cauza războiului din Ucraina, Stepan a devenit refugiat. Pisica a fost nevoit să fugă din calea războiului împreună cu stăpâna sa. Cei doi au părăsit orașul Harkov și s-au refugiat  în Franța. Cu toate acestea, pisica a profitat de popularitate pentru a ajuta alte animale de companie care nu au fost la fel de norocoase ca el.

Pisica Stepan a strâns 10.000 de dolari

Pe pagina de Instagram a pisicii a apărut o postare în care se spunea că a reușit să strângă 10.035 de dolari pentru a ajuta animalele din Ucraina. Fondurile vor fi transferate către diferite adăposturi și către Grădina Zoologică din Mykolaiv.

„Dragii mei prieteni, sunt recunoscător din inimă pentru receptivitatea și sprijinul dumneavoastră!”,  a scris proprietarul lui Stepan, în numele celebrei pisici.

„Am strâns 10.000 de dolari. Contribuția dumneavoastră este neprețuită – datorită sprijinului dumneavoastră, putem oferi îngrijire și tratament decent pentru fiecare animal din Ucraina. Mulțumesc foarte mult.”

Organizația „UAnimals” va cumpăra hrană pentru animale, va furniza ajutor umanitar și va asigura transportul animalelor către adăposturi din întreaga lume;

Grădina Zoologică din Mykolaiv are grijă de animale și le asigură nevoile în ciuda războiului;

Parcul „XII Luni” va achiziționa hrană pentru animale de îndată ce coridoarele se vor deschide și va asigura combustibil pentru a menține animalele exotice de căldură.

citește și...