O adolescentă de 16 ani care ar fi fost violată în grup și incendiată de doi bărbați, din India, a murit. Tânăra era membră a comunităţii dalit

20.09.2022, 20:04

O fată indiană de 16 ani care ar fi fost violată în grup și incendiată de doi bărbați a murit la spital, a anunțat marți poliția, informează AFP. Fata era o dalit – stratul cel mai de jos al unei caste denumită „de neatins” – care suferă în mod disproporționat de violență sexuală într-o țară cu rate ridicate de infracțiuni împotriva femeilor.

Moartea ei a survenit luni, la mai puțin de o săptămână după ce două surori dalite, în vârstă de 15 și 17 ani, au fost găsite spânzurate de un copac după ce ar fi fost agresate sexual și ucise de șase bărbați.

Poliția din statul nordic Uttar Pradesh a confirmat miercuri că l-a arestat pe ofițerul neidentificat și pe alți cinci suspecți în legătură cu presupusele violuri, care au stârnit indignare în întreaga țară, potrivit The Guardian.

Poliţia a asigurat familia de o urmărire adecvată

“Vor fi luate măsuri stricte împotriva celor găsiți vinovați”, a declarat joi Prashant Kumar, un ofițer superior de poliție.

În ultimul deceniu, India s-a confruntat cu violențe sexuale și fizice care vizează femeile tinere și fetele, în special cele care aparțin celor mai mici trepte ale sistemului de caste hinduse.

Fata dintr-o zonă rurală ar fi fost atacată de doi bărbați

Ambele incidente au avut loc în Uttar Pradesh, un stat sărac din nordul țării, cu o populație de aproximativ 230 de milioane de locuitori, unde crime similare fac în mod regulat prima pagină a ziarelor.

În cel mai recent caz, fata dintr-o zonă rurală ar fi fost atacată de doi bărbați și incendiată la începutul acestei luni.

Ea a fost transportată la un spital din capitala statului Lucknow, unde a murit luni în urma rănilor suferite.

“I-am arestat pe acuzați la două ore după ce incidentul a fost raportat și am asigurat familia de o acțiune de urmărire adecvată împotriva autorilor”, a declarat pentru AFP șeful poliției locale, Dinesh Kumar Prabhu.

Aproape 32.000 de violuri sau tentative de viol au fost raportate în India în 2020, arată cele mai recente date guvernamentale privind criminalitatea, dar acest număr ar putea fi chiar mai mare, deoarece multe agresiuni sexuale nu sunt adesea raportate.

India a adoptat pedeapsa cu moartea în 2018 ca pedeapsă pentru violul fetelor mai mici de 12 ani, ca răspuns la presiunea publică după o serie de agresiuni asupra copiilor.

În 2020, o femeie de 19 ani a murit după ce a declarat că a fost violată și agresată în grup în Uttar Pradesh. Poliția și oficialii locali au incinerat trupul victimei la adăpostul întunericului, fără ca familia acesteia să știe, și au negat că ar fi fost violată.

citește și...