O adolescentă de 15 ani, violată și apoi incendiată de propriul verișor. Agresorul i-a dat foc când a aflat că a rămas însărcinată

15.10.2022, 20:12

Temerile pentru supraviețuirea unei fete de 15 ani care se luptă pentru viața ei într-un spital din nordul Indiei, după ce ar fi fost incendiată de un membru al familiei care este suspectat și de violarea ei. Potrivit celor mai recente statistici guvernamentale, India raportează un viol la fiecare 17 minute.

Potrivit unor oficiali ai poliției, un bărbat de 18 ani și mama sa au fost reținuți luni în statul Uttar Pradesh, fiind suspectați că au încercat să ucidă o fată însărcinată, stropind-o cu kerosen și dându-i foc. Incidentul a uimit națiunea. Potrivit mamei fetei, medicii încearcă să o salveze, dar s-ar putea să nu existe nicio șansă de reușită.

Potrivit doctorului S.P. Singh, directorul medical al Universității de Științe Medicale, care o îngrijește pe tânără, aceasta are arsuri pe aproape 80% din corp.” El a declarat: “Nu este încă în siguranță.”, transmite CNN.

Presupusa agresiune

Militanții susțin că tragedia fetei demonstrează cât de adânc înrădăcinate sunt credințele patriarhale și misogine în această națiune de 1,3 miliarde de persoane. Problema se agravează în India rurală, unde stigmatul asociat cu agresiunea sexuală este omniprezent, iar femeile continuă să fie în mare parte needucate.

Potrivit lui Kamlesh Kumar Dixit, un oficial de rang înalt al poliției din Uttar Pradesh, și a mamei fetei, fata ar fi fost agresată sexual de vărul ei în vârstă de 18 ani în urmă cu aproximativ trei luni, iar ca urmare, a rămas însărcinată.

“Mama presupusului violator, a spus că vor plăti pentru un avort și vor aranja căsătoria cuplului”

Tânăra, la fel ca multe alte persoane care au suferit o agresiune sexuală, a ales să nu-și anunțe mama despre presupusul atac și a preferat să păstreze tăcerea. după ce a aflat despre sarcină, mama victimei a consimțit să se căsătorească cu presupusul agresor.

“Cumnata mea, care este mama presupusului violator, a spus că vor plăti pentru un avort și vor aranja căsătoria cuplului. Am rezolvat problema pentru că suntem rude”, a declarat mama fetei, adăugând că acum dorește ca presupusul violator să fie executat.

În India, unde agresiunile sexuale și sarcinile nedorite sunt privite cu un “puternic sentiment de rușine și rușine”, conceptul ca o victimă să se căsătorească cu cel acuzat de viol nu este ceva nemaiauzit.

citește și...