„Sfâșietor”. O mamă din Ucraina a scris pe spatele fetiței sale datele de contact în caz că va fi omorâtă

05.04.2022, 22:07
„Sfâșietor”. O mamă din Ucraina a scris pe spatele fetiței sale datele de contact în caz că va fi omorâtă

Războiul Rusia-Ucraina durează de mai bine de o lună, ceea ce a dus la un număr mare de victime civile. Imaginile acestei evoluții șocante devin virale pe rețelele de socializare. “Mamele ucrainene scriu datele de contact ale famililor lor pe trupurile copiilor lor în cazul în care acestea sunt ucise”.

Familiile ucrainene care se tem că vor fi ucise de forțele ruse au început să scrie detalii despre trupurile copiilor lor.

Fotografiile acestor copii sunt postate pe Twitter de mulți jurnaliști, care scot în evidență realitatea sumbră a conflictului.

Măsuri disperate în Ucraina

“Mamele ucrainene scriu datele de contact ale famililor lor pe trupurile copiilor lor în cazul în care acestea sunt ucise și copilul lor supraviețuiește. Și Europa încă discută despre gaz”, a scris pe Twitter o jurnalistă independentă Anastasiia Lapatina, postând o astfel de imagine.

Prezintă o fetiță ucraineană cu un nume și un număr de telefon scrise de mama ei pe spate.

O mamă ucraineană a scris pe corpul fiicei sale numele

Fotografia a fost postată de mama fetei, Oleksandra Makoviy, pe Instagram în urmă cu trei zile. Postarea este în limba locală, dar o traducere de pe Google arată că femeia a decis să scrie numele fiicei sale Vera „în cazul în care se întâmplă ceva.

Într-o altă fotografie, Makoviy a spus că familia este în siguranță, dar ea încă nu poate arunca o bucată de hârtie pe care sunt scrise aceleași detalii.

Din războiul din Ucraina, care durează de mai bine de o lună, au apărut relatări îngrozitoare. Săptămâna trecută, The Guardian a publicat un raport care spunea că forțele ruse foloseau copii ca „scuturi umane” în timp ce încercau să fugă.

Raportul spune că autobuzele pline cu copii sunt plasate în fața tancurilor în satul Novyi Bykiv, nu departe de Cernihiv.

Apoi, au apărut rapoarte despre descoperirea unei gropi comune și a cadavrelor legate împușcate de la mică distanță în Bucha, în afara capitalei ucrainene Kiev.

A dus la un protest la nivel mondial, președintele american Joe Biden acuzându-l pe președintele rus Vladimir Putin de crime de război. „Ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha”, a spus Biden reporterilor de la Washington luni. „Este un criminal de război”

citește și...