Numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou, în ultimele 24 de ore. Câte persoane au fost infectate cu COVID-19 până acum

28.06.2020, 13:59
Numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou, în ultimele 24 de ore. Câte persoane au fost infectate cu COVID-19 până acum
Numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou, în ultimele 24 de ore. Câte persoane au fost infectate cu COVID-19 până acum/ foto: pixabay

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou, în ultimele 24 de ore. Duminică, 28 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 291 de cazuri de COVID-19 și 23 de decese, în România  Bilanțul total al celor infectați a urcat la 26.313.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu coronavirus, 18.814 au fost declarate vindecate și externate. Până în prezent, 1.612 persoane diagnosticate cu virusul din China au decedat.

Numărul îmbolnăvirilor crește pe zi ce trece

La ATI, în acest moment, sunt internați 217 de pacienți, iar pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 942 de persoane. Alte 66.953 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Se pare că pandemia de coronavirus nu îi sperie pe români! Cei mai mulți au uitat de regulile de protecție recomandare de autorități și au umplut terasele.

Raed Arafat a exemplificat, recent, unul dintre motivele pentru care nu se mai respectă regulile simple de combatere a coronavirusului.

‘Nu că s-au relaxat prea mult, o parte au devenit neglijenți, pentru că vedem că nu se respectă reguli de bază. Relaxăm, dar compensăm cu măsurile de distanțare, cu portul măștii, cu dezinfecția și spălatul mâinilor. În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru avem o problemă. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri, în care oamenii stau și șase la masă, unul lângă celălalt, fără mască, a spus secretul de stat la Digi24.

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă

În plus, șeful DSU i-a avertizat pe cei care iau în derâdere acest virus. Acesta a declarat că majorarea numărului de cazuri în România este îngrijorătoare.

‘Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat.

Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase’, a mai spus el.

citește și...