“Nu va fi la fel de dureros să se despartă de copilul ei”. Un preot rus le spune mamelor îngrijorate să facă mai mulți copii

28.10.2022, 12:49

Un influent preot ortodox a declarat că femeile ruse îngrijorate de moartea fiilor lor în Ucraina ar trebui să aibă mai mulți copii. “Nu va fi la fel de dureros și de terifiant pentru ea să se despartă de copilul ei”.

Într-un interviu acordat miercuri postului rus de televiziune Spas, Mihail Vasiliev a fost întrebat dacă simpatizează cu mamele ai căror fii au fost mobilizați recent pentru a lupta în războiul din Ucraina.

“Înțeleg foarte bine că Dumnezeu a permis fiecărei femei – în cele mai multe cazuri – să aibă mulți copii”, a spus Vasilyev, transmite businessinsider.com.

“Nu va fi la fel de dureros să se despartă de copilul ei”

“Și dacă o femeie îndeplinește această poruncă a lui Dumnezeu de a procrea, de obicei înseamnă că ea va avea mai mult de un copil, în majoritatea cazurilor”, a adăugat el. “În consecință, nu va fi la fel de dureros și de terifiant pentru ea să se despartă de copilul ei”.

Interviul a fost postat într-o postare pe Telegram, distribuită pe scară largă.

Cine este liderul Bisericii Marelui Martir Barbara

Vasilyev este liderul Bisericii Marelui Martir Barbara din Rostov Oblast, a șasea cea mai populată regiune federală a Rusiei.

Anterior, el a însoțit trupele rusești în zonele de război din Bosnia, Kosovo, Cecenia și Siria, a relatat The Telegraph în 2018. Nu este clar dacă Vasilyev, care are el însuși pregătire militară, a călătorit în Ucraina de la invazia Rusiei.

Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști militari, într-un efort de a opri o serie de înfrângeri ale armatei sale în Ucraina.

Anunțul a provocat un nou val de proteste în întreaga Rusie, în timp ce sute de mii de persoane au încercat să fugă în țări cu intrare fără vize. Videoclipurile care circulă online au arătat, de asemenea, familii care își iau rămas bun cu lacrimi de la bărbații recrutați, care au plecat în autobuze.

Unii recruți au fost deja uciși sau capturați în Ucraina, după ce s-a raportat că au primit foarte puțină pregătire înainte de a fi trimiși pe câmpul de luptă, potrivit The New York Times.

Marți, Putin a recunoscut că Rusia se confruntă cu “probleme” în războiul din Ucraina și și-a îndemnat echipa să “ofere sprijin pentru operațiunea militară specială”.

citește și...