“Mama eroină”. Vladimir Putin reînvie un premiu din epoca sovietică pentru mamele cu 10 sau mai mulți copii

17.08.2022, 15:40

Costul războiului din Ucraina a fost uriaș pentru Rusia, zeci de mii de soldați pierzându-și viața în luptă – acum Putin introduce o politică veche pentru a readuce populația la viață. Titlul onorific de “Mamă eroină” a fost instituit în 1944, sub conducerea lui Iosif Stalin, după ce țara a suferit pierderi enorme în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin a “reînviat” un vechi premiu din epoca sovietică acordat femeilor care au 10 sau mai mulți copii.

Se înțelege că această recunoaștere a fost răscumpărată după ce populația Rusiei a fost deformată în urma pierderii de trupe în Ucraina, potrivit dailystar.co.uk.

Vladimir Putin promite să ofere mamelor din Rusia o plată unică de 13,5 mii de lire sterline dacă au 10 copii

Femeile care ating această performanță vor primi o plată unică de un milion de ruble (13.518 lire sterline) pentru eforturile lor.

În 1944, Stalin a introdus premiul “Mama eroină” pentru a celebra și încuraja pe cele care au crescut familii numeroase.

Care sunt condițiile lui Putin

Milioane de cetățeni sovietici au fost uciși în ororile celui de-al Doilea Război Mondial, lăsând Uniunea să aibă o nevoie disperată de o nouă generație de tineri.

Până la căderea Zidului Berlinului și la prăbușirea Uniunii Sovietice, se pare că aproximativ 400.000 de femei au primit acest premiu.

În noua regulă a lui Putin, banii sunt plătiți doar la nașterea celui de-al zecelea copil, dacă toți cei nouă anteriori sunt în viață.

În 2008, a fost creat premiul “Glorie parentală” pentru familiile care au șapte sau mai mulți copii – acesta plătește 700.000 de ruble, aproximativ 9.500 de lire sterline.

Statisticile de stat actuale din Rusia au ridicat îngrijorarea că, în următorii 20 de ani, populația actuală de 144 de milioane de locuitori ar putea scădea la doar 132 de milioane.

Potrivit acelorași date, în perioada ianuarie-iunie, în Rusia au trăit cu 380.000 de persoane mai puțin.

Deși nu se cunoaște cu exactitate numărul de morți în urma războiului din Ucraina, se crede că zeci de mii de oameni și-au pierdut viața.

Potrivit Times, vârsta medie a celor care au murit în cadrul “operațiunii speciale” este de doar 21 de ani.

Alte sute de mii de persoane ar fi emigrat din țară de la declanșarea violențelor.

citește și...