Noua regulă de la US Open. Cei mai buni jucători din lume riscă o amendă de 68.000 de lire sterline în primul tur

30.08.2022, 18:14

Jucătorii care vor fi eliminați din primul tur al US Open ar putea să nu mai câștige nici măcar un ban pentru problemele lor, organizatorii impunând un nou regulament brutal de performanță. Conform unor reglementări stricte, “Performanța în primul tur”, organizatorii au dreptul de a interzice participanților să primească onorariul dacă se consideră că au avut performanțe insuficiente. 

Cei mai buni jucători de tenis din lume riscă să plece fără nimic la US Open, chiar dacă participă la un meci din primul tur.

O sumă record de premii în bani este pusă la dispoziția vedetelor pentru ediția din 2022, chiar și cei care pierd meciul de deschidere plecând cu 68.000 de lire sterline. Aceasta reprezintă o creștere de 85% față de ceea ce ar fi primit dacă ar fi ieșit în aceeași etapă în urmă cu doar șase ani, transmite dailystar.co.uk.

“Performanța în primul tur”

Însă, conform unor reglementări stricte, organizatorii au dreptul de a interzice participanților să primească onorariul dacă se consideră că au avut performanțe insuficiente. Această hotărâre brutală este prezentată în regulamentul oficial al ITF Grand Slam și ar trebui să le reamintească jucătorilor să dea totul de la început.

Sub titlul “Performanța în primul tur”, legislația spune așa: “Se așteaptă ca toți jucătorii să performeze la un standard profesional în fiecare meci din turneele de Grand Slam. În ceea ce privește prestația din primul tur în calificări și pe tabloul principal, dacă, în opinia arbitrului, jucătorul nu a avut o prestație la standardul profesional cerut, arbitrul poate stabili ca jucătorul să fie supus unei amenzi de până la premiul în bani din primul tur.”

Ce motive poate invoca arbitrul unui jucător

Și chiar și cei care se retrag accidentați, deși cu o accidentare legitimă, ar putea fi în pericol, fiind de asemenea evidențiați factorii potențiali pentru ca un arbitru să dispună o amendă. Sancțiunile vor fi luate în considerare în cazul în care “jucătorul nu a terminat meciul” sau “jucătorul nu a concurat în perioada de trei săptămâni care precede turneul de Grand Slam”.

Alte motive posibile sunt dacă persoana care a pierdut “a folosit un clasament protejat sau special pentru înscriere” sau dacă “jucătorul a primit o încălcare a codului pentru că nu a depus cele mai bune eforturi”.

Un jucător care nu poate fi sancționat este Andy Murray, care l-a învins luni pe argentinianul Francisco Cerundolo în două seturi. El îl va înfrunta miercuri, în turul al doilea, pe jucătorul american Emilio Nava.
Și nu vor lipsi nici inima și efortul în primele ore ale dimineții de marți, când Serena Williams își va începe ultima încercare la un turneu de tenis. Legendara sportivă o înfruntă pe Danka Kovinic în primul tur, se va retrage după evenimentul de la Flushing Meadows.

 

 

citește și...