Serena Williams a anuntat că se retrage din tenis. “Nu cred că este corect”

09.08.2022, 18:59

Serena Williams a confirmat că se va retrage din tenis după o carieră în care a câștigat 23 de titluri de Grand Slam la simplu. Serena Williams a anunțat că va “evolua departe de tenis” după ediția din acest an a US Open pentru a se concentra pe “alte lucruri importante pentru mine”.

Într-un articol publicat în Vogue, sportiva de 23 de ori câștigătoare de Grand Slam a declarat că, deși va încerca să câștige la US Open, este timpul ca ea să evolueze “într-o altă direcție”.

“Vine un moment în viață când trebuie să decidem să ne mutăm într-o direcție diferită”, a postat Williams pe Instagram, alături de o fotografie cu ea pe coperta Vogue, cu titlul: “Serena’s Farewell… Sunt groaznică la despărțiri”, potrivit Reuters.

“Nu am vrut niciodată să fiu nevoită să aleg între tenis și o familie”

Williams a spus că decizia ei a fost influențată de dorința de a-și mări familia.

Ea a dat naștere primului ei copil, Olympia, în 2017. “Nu am vrut niciodată să fiu nevoită să aleg între tenis și o familie. Nu cred că este corect“, a scris Williams. “Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi scris asta, pentru că aș fi fost acolo jucând și câștigând, în timp ce soția mea ar fi făcut munca fizică pentru a ne extinde familia.”

“Nu am fost pregătită să câștig Wimbledon anul acesta”

Williams, care a câștigat luni primul său meci după mai bine de un an la Openul Național din Toronto, a confirmat că va juca la US Open de la Flushing Meadows la sfârșitul lunii. Acesta va fi ultimul ei eveniment de Grand Slam.

Williams, în vârstă de 40 de ani, a câștigat 23 de titluri de Grand Slam – cele mai multe din Era Open și cu unul mai puțin decât recordul all-time al lui Margaret Court.

“Din păcate, nu am fost pregătită să câștig Wimbledon anul acesta”, a scris Williams, care a pierdut în fața lui Harmony Tan în primul tur la All England Club.

“Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig New York-ul. Dar am de gând să încerc. Iar turneele premergătoare vor fi distractive. Știu că există o fantezie a fanilor că aș fi putut să o egalez pe Margaret în acea zi la Londra, apoi poate să-i bat recordul la New York, iar la ceremonia de decernare a trofeului să spun: “Ne mai vedem!”. Am înțeles asta. Este o fantezie bună. Dar nu caut un moment ceremonial, un moment final pe teren. Nu mă pricep deloc la despărțiri”.

 

 

citește și...