Noi detalii despre starea de sănătate a fetei de 17 ani incendiată de un criminal. ‘Ar rămâne transfigurată pentru tot restul vieții’

22.06.2020, 21:48
Noi detalii despre starea de sănătate a fetei de 17 ani incendiată de un criminal. 'Ar rămâne transfigurată pentru tot restul vieții'
Noi detalii despre starea de sănătate a fetei de 17 ani incendiată de un criminal. 'Ar rămâne transfigurată pentru tot restul vieții'

Cazul tinerei de 17 ani din Mehedinți, care a fost incendiată de un criminal, a șocat o țară întreagă.

Adolescenta a fost stropită cu benzină de un bărbat de 46 de ani, care tocmai fusese eliberat condiționat din închisoare, în 2019.

Acesta a recurs la gesturile cumplite, pentru că minora a depus plângere împotriva lui, în care îl acuza de viol. Astfel, Ion Turnagiu s-a răzbunat pe tânără și i-a dat foc în propria locuință.

Fata se zbate între viață și moarte

Din nefericire, fata de 17 ani se află în continuare internată în stare gravă la spital, cu arsuri pe 90% din suprafața corpului, iar șansele sale de supraviețuire sunt minime. Aceasta este îngrijită la spitalul de copii din Capitală. Medicii au oferit noi detalii despre starea ei de sănătate.

‘Are arsuri pe 90% din corp. Din păcate nu i se pot face grefe de piele pe zolele cele mai grav afectate pentru nu avem de unde de pe corpul ei să luăm grefele în sine. Fata este analgo-sedată, pentru a i se ușura suferința. Din păcate, arsurile sunt extrem de grave, în special în zona capului.

A rămas, pur și simplu, desfigurată. Șansele ei de supraviețuire sunt extrem de mici. Ar trebui o minune în adevăratul sens al cuvântului pentru ca ea să supraviețuiască. Chiar dacă ar trăi, ar avea nevoie de zeci de operații, iar om normal nu va mai fi niciodată. Ar rămâne transfigurată pentru tot restul vieții. Căile respiratorii sunt și ele afectate, a apucat să inhaleze mult fum’, au declarat cadrele medicale pentru Impact.ro.

Criminalul a fost prins și reținut

Pe data de 12 iunie, criminalul a intrat în casa fetei, a turnat benzină pe ea și apoi i-a dat foc, după care a plecat. Ion Turnagiu a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viață, dar a fost eliberat condiționat acum un an.

‘Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, într-o relație încă nestabilită concret cu o fată de 17 ani. Corespondau pe o rețea de socializare și din motive încă necunoscute a mers la locuința ei și, după ce a stropit-o cu benzină, i-a dat foc. Din concluziile medico-legale preliminare rezultă că leziunile provocate de arsuri ar necesita pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în pericol a vieții’, a declarat purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

citește și...