Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a fost infectat cu coronavirus. ””Eu şi partenera mea de viaţă am avut COVID, anul trecut, în ianuarie”

13.03.2021, 13:07
Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a fost infectat cu coronavirus. ”Eu şi partenera mea de viaţă am avut COVID, anul trecut, în ianuarie”
Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a fost infectat cu coronavirus. ”"Eu şi partenera mea de viaţă am avut COVID, anul trecut, în ianuarie”

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, susține că a fost infectat cu coronavirus în ianuarie 2020, înainte ca în România să se afle despre pandemie.

Liderul legendarei trupe Phoenix, Nicu Covaci, a explicat că a avut COVID-19 în luna ianuarie a anului trecut, când în țara noastră nu se știa încă de această boală. “Eu şi partenera mea de viaţă am avut COVID, anul trecut, în ianuarie. Eram la Timişoara. Sigur că atunci nu se ştia de COVID, dar simptomele erau cele pe care le ştim acum pentru acest virus. Am fost dus cu salvarea şi două zile am fost internat la . Şi nu ştiau ce am, că e pneumonie, că e nu ştiu ce. Dar eu m-am luptat, sunt şi scafandru, nu mă dau bătut aşa uşor, deşi aveam 73 de ani. Voiau să mă ţină, să-mi facă, să-mi dreagă, dar m-am supărat, m-am suit într-un avion şi am venit acasă, în Spania. Aici e verde, am marea în faţa casei, am muntele în spate şi sunt înconjurat de o pădure de pini”, a declarat Nicu Covaci, potrivit adevarul.ro.

“Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună, care te dezinfectează. Adevărul e că există sisteme mult mai simple. Virusul ăsta nu rezistă la căldură şi dacă faci de două ori pe zi respiraţie de aer cald de la uscătorul de păr, dacă faci inhalaţii de aburi, în care au pus picături, ai scăpat! Din păcate, totul este o manevră. Dezbină şi domină, asta e formula. Este un război planetar bine gândit şi mult mai ieftin. Cu bombe, cu tunuri, tancuri costă bani. În laborator s-a făcut virusul şi ăştia trebuie puşi la zid, cei care au făcut virusul”, a mai spus artistul.

850.362 de cazuri de coronavirus în România

Vineri, alte 5.010 de cazuri de COVID-1 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 850.362. În ultima zi au fost înregistrate 108 decese. Până astăzi, au decedat 21.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.515. Dintre acestea, 1.166 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.286.442 de teste RT-PCR și 400.798 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 51.145 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.125 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.309 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 113 persoane. De la debutul pandemiei, 777.715 pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...