“Nici măcar nu pot vorbi”. Mike Tyson suferă de o afecțiune rară care l-a adus într-un scaun cu rotile

20.09.2022, 14:26

Mike Tyson a dezvăluit că suferă de o afecțiune rară care l-a făcut să stea într-un scaun cu rotile și să nu poată vorbi, ca urmare a unei iritații nervoase la spate. “Am sciatică din când în când, se acutizează”, a spus el. “Când se acutizează, nici măcar nu pot vorbi! Slavă Domnului că este singura problemă de sănătate pe care o am”.

Mike Tyson s-a destăinuit în legătură cu o afecțiune rară de care suferă, numită Sciatica, după ce au apărut fotografii cu el în scaunul cu rotile.

Luna trecută, fanii au rămas îngrijorați de starea de sănătate a fostului campion la categoria grea după ce au apărut fotografii cu el la aeroport, în scaun cu rotile. De asemenea, au apărut și fotografii în care Tyson avea nevoie de ajutorul unui baston de mers, potriit dailystar.co.uk.

“Nici măcar nu pot vorbi”

De atunci, el a vorbit despre speculațiile legate de sănătatea sa, vorbind pentru Newsmax. “Am sciatică din când în când, se acutizează”, a spus el.

“Când se acutizează, nici măcar nu pot vorbi! Slavă Domnului că este singura problemă de sănătate pe care o am. Sunt splendid acum. Toată lumea din casa mea este cu adevărat binecuvântată și suntem cu toții foarte recunoscători pentru tot ceea ce avem.”

Afecțiunea își pune amprenta asupra sănătății sal

Afecțiunea are un impact grav asupra sistemului nervos din organism, în special asupra terminațiilor nervoase care afectează spatele. După o viață petrecută în ring, se pare că aceasta începe să își pună amprenta asupra sănătății sale.

Iron Mike a pus capăt carierei la categoria grea în 2005, după ce problemele de spate au început să îi afecteze performanțele în ring. Și se pare că problemele au apărut din nou, de data aceasta lăsându-l într-un scaun cu rotile și incapabil să vorbească.

Acest lucru a dus la îngrijorări reale din partea fanilor săi, care se tem că sănătatea sa este în mare pericol. Nu cu mult timp în urmă, când a vorbit la podcastul său Hotboxin’, a spus că nu crede că mai are mult de trăit.

“Cu toții vom muri într-o zi, bineînțeles. Apoi, când mă uit în oglindă, văd acele mici pete pe fața mea”, a spus el. “Îmi spun: “Wow. Asta înseamnă că moartea se apropie, foarte curând”.”

Deși Tyson s-ar fi retras din box în urmă cu 17 ani, el a revenit în ring în 2020, când l-a înfruntat pe Roy Jones Jr. într-un meci demonstrativ. Încleștarea s-a încheiat la egalitate și, în cele din urmă, cu o dezamăgire, însă.

În timpul carierei sale profesionale, Iron Mike a fost renumit pentru loviturile sale de knock-out. Viteza și ferocitatea sa au zguduit divizia grea, spulberându-i pe cei ca Larry Holmes, Frank Bruno și Trevor Berbick.

Dar viața sa în afara ringului a atras și o atenție nejustificată, mergând la închisoare în 1992 pentru viol și devenind dependent de droguri. La 30 de ani distanță, Tyson și-a schimbat viața, convertindu-se la islam și cultivându-și propria marijuana.

citește și...